Home » Surfen in Portugal » Wanneer surfen in Portugal

Wanneer kan je het beste naar Portugal gaan?

Wat zijn de beste maanden om in Portugal te surfen? En heb je een wetsuit nodig? En welk wetsuit is dan het beste?

(ontdek meer over wetsuits)

Noord Portugal

Zie hier de golf statistieken voor Espinho. Eén van de beste surf spots in Noord Portugal vlakbij Porto. Deze omgeving is vooral lekker in de zomermaanden tot oktober.

Midden Portugal

En hier de statistieken voor Ericeira. Een half uurtje van Lissabon. Vanaf april tot en met november een uitstekende omgeving om te surfen.

Zuid Portugal

De Algarve is een top omgeving om in de herfst en winter surfen. Van oktober tot en met april zit je hier goed. En je hebt hier dan ook nog eens het lekkerste weer van Europa. De statistieken zijn van Carrapateira.

Espinho

espinho surf

Ericeira

ericeira surf

Carrapateira

carrapateira surf

In welke maand moet je waar zijn?

Oktober

Oktober is één van de beste maanden om in Portugal te surfen. In het hele land is het dan gemiddeld lekker zomer weer. Denk aan dik 20 graden. Maar zelfs nog tot 30 graden in de Algarve. En de oceaan is al goed op dreef met een grote consistentie van golven.

Beste locatie: Alles ten zuiden van Porto

Wetsuit: 3/2

November

November is qua golven misschien nog wel een betere maand. Niet voor beginners. De kans op dikke bakken is nu het grootst. Het weer is nog heerlijk met vaak zo rond de 20 graden. Maar de temperatuur kan hier nu ook onder zakken. En de eerste regenbuien dienen zich aan.

Beste locatie: Alles ten zuiden van Peniche

Wetsuit: 3/2 en 4/3

December

Voor het weer kan je nu Noord Portugal maar beter laten voor wat het is. Alhoewel Porto een leuke stad blijft natuurlijk. Beter ga je ten zuiden van Lissabon. De Algarve is eigenlijk je beste keuze. Nog lekker weer. Af en toe een bui. En goede beschutting voor de wind. Dus ergens loopt er wel een lekkere golf. Voor ieder niveau.

Beste locatie: Algarve

Wetsuit: 4/3

Januari

Zelfs in Portugal kan het winter zijn en sneeuwen. Maar je kan het ook treffen. Met een graad of 16 tot 18 in Lissabon. En rond de 20 graden in de Algarve. Je voelt dan direct het heerlijke voorjaarsweer. Een goede wind- en regenjas is wel aan te bevelen. Ook prettig; januari is één van de goedkoopste maanden om naar Portugal te vliegen.

Beste locatie: Algarve

Wetsuit: 4/3

Meer over surfen in Portugal