Heliskiën

Ontdek alles over heliskiën

De veel gemaakte misvattingen over heliskiën

Als je het met vrienden ooit over bucketlist doelen hebt gehad, dan is heliskiën vast en zeker een onderwerp van gesprek geweest. Hoewel steeds meer mensen weten wat heliskiën precies inhoudt, hoort Cloud9 Travel (specialist in Heliski reizen) toch nog regelmatig een aantal mythes en misvattingen langskomen.

Hieronder de antwoorden op de 5 meest voorkomende misvattingen en vooroordelen over heliskiën.

1. “Moet ik uit de helikopter springen? Dat is voor mij te heftig!”

“Helaas” gebeurt dit alleen in films. De helikopter land gewoon en je stapt rustig uit. Sterker nog: het is zelfs verboden om uit de helikopter te springen!

2. “Heliskiën is veel te duur, je bent minimaal tienduizend(en) euro(’s) kwijt!”

Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is wellicht kostbaarder dan een normale wintersport naar de Alpen, maar dit is natuurlijk ook geen “normale” wintersport. Heliskiën is een onvergetelijk avontuur en toch veel bereikbaarder dan men denkt.

De kosten van onze wintersportreizen zijn logisch opgebouwd en alle prijzen zijn inclusief gidsen, veiligheidsmateriaal, lodges, eten en uiteraard de helikopter zelf. Je kan bijvoorbeeld vanaf € 3.000,- 4 dagen heliskiën bij CMH Revelstoke in Canada.

3. “Heliskiën is alleen voor de echte pro’s!”

Niet waar. Heliskiën is werkelijk voor iedereen! Jong, oud, gevorderd of beginner.

Ja, zelfs een beginner kan met onze heliski tours mee! Wist je dat onze jongste deelnemer ooit slechts 8 jaar oud was? De oudste was zelfs 85!

Daarnaast hebben wij in samenwerking met de Mentelity Foundation van Bibian Mentel een prachtige reis georganiseerd voor lichamelijk beperkte skiërs en snowboarders. Meer weten over deze trip?

Bekijk hier de beelden:

4. “Losse vluchten of dagtrips zijn voordeliger”

Op het eerste gezicht is het natuurlijk een kleiner bedrag maar wanneer je een heliskireis in een pakket boekt krijg je de meeste waarde voor je geld. Waarom? Omdat je in verhouding namelijk altijd meer geld kwijt bent wanneer je een losse vlucht boekt.

De eerste vluchten ben vooral bezig met wennen aan alle nieuwe omstandigheden en maken de gidsen een inschatting wat de groep kan en soms brengen ze nog wijzigingen in de groepen aan. Met heliski reizen waarbij je meerdere dagen op pad gaat geniet je van de beste spots met de leukste en meest gezellige gidsen en groepen. Voorafgaand aan je eerste vlucht krijg je uitleg over de helikopter, safety procedures en kun je rustig inskiën of inboarden. Je wilt immers het gevoel krijgen (net zoals tijdens de wintersport), de groep leren kennen en simpelweg genieten van de geweldige natuur om je heen.

5. “Het is erg gevaarlijk vanwege lawines”

Met het grootste en meest professionele gidsenteam ter wereld ben je in goede handen. De organisaties waar Cloud9 Travel mee samenwerkt hebben allemaal een sneeuw en lawine risicomanagement systeem. Het weer, de kwaliteit en structuur van de sneeuw en het lawinegevaar worden constant in de gaten gehouden. Met continue metingen in het veld word je veiligheid maximaal gewaarborgd!

Heliskiën video

Ontdek hoe toegankelijk Heliskiën is in deze video:

Heliskiën in Canada

Wanneer je over heliskiën begint, dan denken veel mensen direct aan Canada. Niet zo gek, wanneer je bedenkt dat Hans Gmoser in de jaren ‘60 daar zijn organisatie Canada Mountain Holidays (CMH) begon.

CMH

CMH legt zich helemaal toe op heliskiën en heliboarden in Canada en is een begrip in deze wereld van adrenaline en facials. Inmiddels heb je zeer vele heliski operators. In Canada heb je weinig risico op down days. Dit komt omdat je in veel berggebieden kunt heliskiën onder de boomgrens. Dit zorgt dat de heli bij vrijwel alle weersomstandigheden kan vliegen. De vele meters droge poedersneeuw per jaar (9 -15m) maken Canada tot een ideale bestemming voor heliboarden en heliskiën.

Heliskiën? Afstrepen!

Heliskiën is een ervaring die jij van je bucketlist kan en mag afstrepen. Het is mogelijk! Sportieve reizen waarbij veiligheid voorop staat dankzij uitstekende gidsen, zeer geavanceerde veiligheidssystemen en de beste helikopters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here