Topgebied vol Nederlanders

Je ziet hier perfect op ca 1.000 km van Utrecht (wil je dichterbij, check dan dit).

Sneeuwzeker

Köningsleiten zelf ligt lekker hoog op 1.600 meter. Hierdoor zit je direct in de sneeuw. En de Dorfbahn brengt je gelijk helemaal hoog in het gebied. Vervolgens kan je vrij snel richting Gerlos of gewoon een lange afdaling terug naar beneden maken.

Een sneeuwzeker gebied dus waar je flink meters kunt maken op je ski of snowboard.

De restaurantjes aan de kant van Köningsleiten zijn zozo. Vrij groot en dus weinig intiem. Verder in het gebied bij Gerlos en Zell am Ziller kan wel een paar knusse plekken vinden.

Er zijn veel Nederlanders, die naar dit gebied gaan. Tijdens de Krokusvakantie is de kans zelfs groot, dat je slechts 2 of 3 keer een andere taal hoort dan Nederlands. En dat is best makkelijk voor de communicatie, om het maar positief te benoemen.

Skiles voor kinderen

En wat voor de skiles voor kinderen super relaxed is, is het feit dat er volop Nederlandse leraren/ leraressen zijn. Ook de kinderpistes zijn precies goed.

Offpiste en tricks?

Voor de diehard skiërs en snowboarders zijn er wat funparken, maar die zijn minder dan in gebieden als bijvoorbeeld Ischgl of Avoriaz.

Qua offpiste is er best wel wat te vinden. Het is geen freeride-paradijs, maar omdat het een familiegebied is, gaan relatief weinig mensen offpiste, waardoor je vrij lang onverspoord terrein hebt. Maar check de veiligheid (lawinebericht) en zorg dat je kennis hebt (check Wepowder: http://wepowder.nl/academy)

offpiste koningsleiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here