En een paar leuke wintersport apps

Geen surfvakantie, maar een wintersportvakantie geboekt ? Hieronder vind je 5 tips die we van Simyo kregen en die gebruikt kunnen worden tijdens de wintersport. Bij een wintersport denk je niet gelijk aan je telefoon, echter kan een telefoon veel toegevoegde waarde bieden tijdens de wintersport.

Tip 1: Op de hoogte blijven van sneeuwhoogtes en het laatste nieuws?

skiinfo appEen goede voorbereiding op de wintersport is het halve werk. Een aantal gratis te downloaden apps kan hierbij helpen. Bijvoorbeeld als we kijken naar de sneeuwhoogte. De app van Skiinfo is naar onze mening een goede app. In deze app zijn de volgende mogelijkheden terug te vinden:

Ga naar iTunes of Google Play

Tip 2: Wifi belangrijk op wintersport?

Een goede Wifi verbinding kan soms erg belangrijk zijn op een vakantie. Er is een website die de Wifi verbinding van een hotel kan checken: www.hotelwifitest.nl. Erg handig om een goede Wifi verbinding te hebben als je contact wilt hebben met het thuisfront na een dagje skien.

Extra tip: er zijn ook veel open Wifi verbindingen aanwezig in een skidorp. Een aantal restaurants of cafés zullen gratis Wifi aanbieden. Kijk wel uit wat je over zo’n verbinding verstuurt, het is bijvoorbeeld onverstandig om je bankzaken ermee te regelen.

Tip 3: Voeg landnummer toe

Stel in het ergste geval moet je direct naar huis kunnen bellen. Dan is het handig dat je sommige telefoonnummers al goed in je telefoon hebt staan, incl. landnummer. Het landnummer voor Nederland is +31. Dit landnummer moet je toevoegen vóór het mobiele nummer voordat je kan bellen of sms’en. Als je wilt bellen naar 06 12 34 56 78, dan bel je vanuit het skigebied naar +316 12 34 56 78. Dit kan je gewoon thuis al doen.

Tip: Bang voor een hoge rekening? Neem een prepaid kaart mee op vakantie zo kan je nooit buiten je huidige belbundel gaan. En kan je niet meer bellen als je beltegoed op is.

Check bv de prepaid mogelijkheden bij Simyo of Telfort.

Tip 4: Dé ski-app: SkiTracks
Wie wil het nou niet weten… Hoeveel heb ik eigenlijk geskied op een dag? Hoe hard ben ik gegaan. De SkiTracks app houdt je allerlei statistieken bij; steilheid, hoogte, snelheid, afstand en niet geheel onbelangrijk: dat allemaal zonder data te verbruiken. DeSki Tracks download je hier voor Android en iOS.

Meer handige apps voor de wintersport zijn:

  • Sneeuwhoogte – deze app geeft uitgebreide informatie over sneeuwhoogtes in skigebieden.
  • Snowsafe – deze app waarschuwt voor lawinegevaar.

Tip 5: Let op de belkosten tijdens de wintersport
Maakt je gebruik van een sim only abonnement? Dan hebben wij het advies om goed te kijken naar de instellingen van het huidige abonnement. Bij sommige providers is het mogelijk vooraf online je belbundel aan te passen. Het voordeel van een sim only abonnement is dat je altijd en overal kan bellen. Dit kan echter hoog oplopen in de kosten, echter zijn er ook goedkope sim only abonnementen waarmee je dit tegen kunt gaan (kijk bijvoorbeeld bij Simonly.nl of Telfort). Zeker wanneer je wat langer gaat wintersporten kan dat een enorme besparing betekenen.

Opzoek naar nog meer tips?

Lees hier het gehele artikel met in totaal zeven tips.

Of check nog deze tips!

Veel plezier!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.