De Freeride World Tour en Alaïa Bay

De beste freeriders komen deze dagen samen in Verbier voor de finale van de Freeride World Tour om de beste freerider van het seizoen te kronen. Maar, voordat ze de epische berg van Bec des Rosses veroveren, kwamen de atleten op 23 maart 2023 samenkomen bij Alaïa Bay voor een surfwedstrijd.

De Freeride World Tour en Alaïa Bay hebben de handen ineen geslagen om een unieke wedstrijd te organiseren: de Surfers Cup.

Met de volgende teamcaptains, professionele surfers Kauli Vaast (Team World) en Aritz Aranburu (Team Europe). En die lieten overigens ook een mooie show zien.

aritz kauli vaast

De dag startte met informatie over het Freeride event:

freeride world tour freeride world tour

Om vervolgens de wetsuits aan te trekken.

Het format van het evenement is eenvoudig:

  • De atleten worden verdeeld in 2 teams, geselecteerd door twee captains, en zullen concurreren in 3 rondes van verschillende niveaus: Waikiki (voor beginners), gemiddeld en gevorderd.
  • Tijdens het selectieproces zal elke captain willekeurig een atleet selecteren om de “één-op-één” gevechten te bepalen (3 tot 4 per niveau).
  • De winnaar van elk gevecht verdient 1 punt voor zijn team.
  • Het team met de meeste punten wordt tot winnaar uitgeroepen.
  • Bij een gelijkspel zullen de captains in een tie-breaker tussen de teams beslissen wie de winnaar is.

De 2 internationale pro surfers: de Spaanse Aritz Aranburu en de Tahitiaanse Kauli Vaast begeleidden hun teams.

Dit was overigens niet hun eerste bezoek aan Zwitserland, want beide hadden de gelegenheid om de golven van Alaïa Bay exclusief te testen in 2021 voordat het zwembad werd geopend voor het publiek.

Freeriders het water in

Het publiek is ook uitgenodigd om vanaf het terras naar de wedstrijd te kijken en de elektrische sfeer op te snuiven.

Vervolgens gingen de freeriders het water in.

surfers cup alaia 2 surfers cup alaia bay surfers cup alaia

“Ondanks dat er geen echte uitdaging is bij dit evenement, is het altijd een genot voor de Freeride World Tour-atleten om elkaar te ontmoeten in een onconventionele omgeving en elkaar uit te dagen. Het is een kans om de druk van de Yeti Xtreme Final in Verbier te vergeten,”

Aldus Nicolas Hale-Woods, CEO van de Freeride World Tour.

Bergen met sneeuw en surfen

De natuurlijke nabijheid tussen de met sneeuw bedekte bergen en het surfgebied van Alaïa Bay versterkt de samenwerking met de Freeride World Tour.

Vincent Riba, Head of Communications van de Alaïa Group, merkt op: “Het is fantastisch op met de Freeride Tour samen te werken. Er komen veel mensen op dit event af. Het is een mooie club bij elkaar. We organiseren dit graag als aftrap van de wedstrijd die dit weekend begint.”

In het gezellige Twin Fin restaurant in Alaïa Bay en maak deel uit van dit buitengewone evenement! De avond ging verder met de prijsuitreiking om en een vet cool feest met een DJ.

Maar hoe is dat nou? Surfen in Alaïa Bay? Check ons verslag.