Zwanger! Mijn grootste wens.

surfmama suusHet enige nadeel is dat je niet mag surfen.

Dacht ik.

Maar dat valt erg mee.

Geen halve marathon. Wel surfen.

De huisarts raadde mij af om de nog door mij geplande halve marathon te lopen (nu een te grote inspanning), maar surfen mocht ik wel. De baby zit goed verpakt in de buik, met een zelfgemaakt stootkussen van vruchtwater. Ideaal dus. Kan hij* nu al van de golven leren houden.

Surfmama suus
Veilig verpakt

 

Past m’n wetsuit nog?

Aangekomen in de Vendée waren de golven perfect. Niet te hoog, een kleine meter. Mijn wetsuit paste nog nét. Wel een beetje krap met mijn startende buik (3 maanden zwanger).

Ik kende de spot van Sauveterre al. Het gaf mij een veilig gevoel dat ik kon inschatten hoe de golven zouden lopen. Want wat je niet wil is een plank onverwachts in je buik of hard vallen op het water. Maar wanneer gebeurt dit nou?

Gestopt met surfen

Toen mijn buik na deze trip echt begon te groeien ben ik gestopt. Het comfortabele liggen was er wel af. En ik werd te traag met opstaan.

Suppen had ik nog zeker gekund. En gewoon rustig hardlopen nog tot en met maand 6.

6 weken na de bevalling weer sporten

Nu is onze zoon 9 maanden oud en lig ik er weer regelmatig in. Heerlijk om weer fit te zijn. Vanwege slappe buikspieren moest ik tot 6 weken na de bevalling wachten met sporten. Des te lekkerder was die eerste keer weer. In Bloemendaal aan Zee. Het meest vrije gevoel wat je kan hebben. Het water over je hoofd, opstaan en glijden. Ik ben verslaafd!

Tips:

  • Zoek voor jou comfortabele golven waarin je je veilig voelt.
  • Houd je lichaam fit (hardlopen kan nog lang, mits je je goed voelt)
  • Moet je nog een wetsuit aanschaffen, neem dan flexibel materiaal.
  • Houd je verwachtingen in de gaten. Waarschijnlijk kun je niet een maand na de bevalling weer de zee in.

Links:

Surfmama

*Vorig jaar wisten we nog niet of het een jongetje of meisje zou worden.

(Het is dus een jongetje ;-))

Dus vanaf nu:

sticker baby on board autosticker surfboard

(wil je deze autosticker bestellen? Mail ons dan op info@boardshortz.nl)