Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Shape your own surfboard!

Ding Doctor ClinicBericht van Julian van Vliet alias de Ding Doctor. Met daaronder een mooie film over de Clinic: Shape your own surfboard!

Surfen is overal ter wereld gegroeid, zeker ook in Nederland. Van een handje vol surfers in de jaren 90 tot momenteel honderden surfers tijdens een goeie dag in Scheveningen geeft wel aan dat surfen booming is!

Aziatische surfboards

Om het surfen nog aantrekkelijker te maken voor het grote publiek, hebben de grote surfboard merken hun productieprocessen naar Azië verhuist om surfboards goedkoper te kunnen aanbieden voor de al maar groeiende surf markt. Dankzij de lage lonen in deze landen en geen controle van overheden naar werkomstandigheden en/of milieueisen, zijn surfboards tegenwoordig zo goedkoop geworden dat handelaren en surfshops er al aardig hun brood mee kunnen verdienen. Iets wat vroeger heel anders lag!

Naar de vakman

Zo ging je vroeger naar de Shaper, een vakman die zijn volle hart in de materie stopte en er alles voor over had om jouw favoriete surfboard vakkundig te shapen. Naar mate je als surfer meer ervaring kreeg, kon je terug gaan naar de shaper om je nieuwe surfboard weer aan te passen aan je nieuwe niveau

“Nederland is van oorsprong een handelsnatie, en dat komt de Shaper van de lage landen helaas niet ten goede. Daarom moeten we het in deze tijden anders aanpakken en de nieuwe generatie surfers een onvergetelijke ervaring geven.

Je eigen surfboard shapen iets wat elke surfer minstens één keer gedaan moet hebben! Zo brengen we de ambacht en cultuur van het surfen weer een beetje terug en krijgen we respect voor de Shaper en het “vieze” werk en de pure liefde voor het vak die hiermee gepaard gaat.

Aldus: Julian van Vliet

Clinic: Shape your own surfboard

Bij een Ding Doctor “Shape your own surfboard” clinic, nemen wij je mee door het gehele shape proces. Wij delen onze kennis over de verschillende soorten shapes, outlines, bodems en rails, en laten jou onder toezicht zelf aan de slag gaan en kennis maken met de tools en werkwijze in een professionele shaping-bay!

Heb jij altijd al de shape room in willen duiken en je eigen board willen maken? Afgelopen zomer zijn een aantal mensen je al voor geweest! Niet getreurd, want In 2013 staan we weer open voor nieuwe wilde ideeën!

Lijkt dit jou wat? Dan is dit je kans om in het stof te bijten! In het volgende filmpje kun je zien hoe dit in zijn werk kan gaan!

Website: www.dingdoctor.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.