Wist je dat, de mensen die het meeste geluk ervaren, het meeste in het hier en nu zijn?

Heb je het al eens ervaren, een yogales te doen, zonder in het hier en nu te zijn? Of heb je al eens op een surfplank gestaan? Zonder in het hier en nu te zijn?

Wat yoga en surfen vooral met elkaar gemeen hebben, is dat ze jou leren om in het moment te zijn. Je geest en lichaam leren om volledig in het hier en nu te zijn. Maar waarom zou je dat willen? Verbinding maken met het moment?

Het korte antwoord is dat, in het hier en nu, het enige moment is waar je geluk kunt ervaren.

Negatieve gedachtes achter je laten

Je herkent het vast wel, dat je ’s nachts in bed ligt en aan het piekeren bent over de dag van morgen. Dat je ongerust bent over wat komen gaat, misschien een spannend sollicitatiegesprek, een functioneringsgesprek, of weer aan het werk moeten op een werkplek waar je het eigenlijk niet meer zo naar je zin hebt.

Of misschien ben je nog teveel met het verleden bezig, waarbij je nadenkt over je “gemiste” kansen. Gedachtes als: “had ik toch maar een andere studie gekozen” of “had ik toch na mijn studie die lange reis maar gemaakt”.

Met het surfen, kun je vooral al je zorgen en negatieve gedachtes op het land achterlaten. Het even laten zijn voor wat het is. In de zee kun je vooral in het moment zijn en genieten van wat de golven en het zoute water jou geven.

Verbinding met lichaam en hart: hier en nu

Met yoga kun je al je zorgen buiten je yogamat leggen en weer helemaal verbinding maken met je eigen lichaam en met je hart. Verbinding maken met je hart en in het moment ontdekken wat je hart voor verlangen heeft.

Wat het surfen je vooral leert is om in het moment te zijn. Het moment dat er een mooie golf aankomt en langzaam de achterkant van je surfboard raakt. Tijdens dit moment wil je bezig zijn met wat er nu gebeurt. Niet met de golf die 5 minuten eerder je surfboard raakte en toen niet goed ging. Of dat je je afvraagt of dit de laatste golf zal zijn van de dag en het daarom moet lukken. Je wilt jezelf uitdagen om volledig in het hier en nu te zijn en met de golf bezig zijn die op dit moment je surfboard raakt. Zodat je nu het meeste uit de golf gaat halen.

Wist je trouwens dat mensen die meer in het hier en nu leven:

  • Minder stress ervaren.
  • Doelgerichter zijn, ze weten wat ze willen in het leven.
  • Intenser leven.
  • Over het algemeen gelukkiger zijn.

Dus welkom in het hier en nu. Wat ons betreft bel je een goede surfschool op! Boek je eerste surfles en ga vooral ervaren wat de golven en het zoute water met zowel je geest en lichaam doen.

Genieten van de zee

We dagen je uit om, vooral tijdens het liggen in het water, met je surfboard te genieten van al het moois wat de zee je te bieden heeft. Mocht een surfschool te ver weg zijn, kan je ook altijd een goede yogaschool bij je in de buurt benaderen. Want net als met het surfen, leer je met yoga in het moment te zijn. En leer je de connectie te maken met je lichaam en te voelen wat het te vertellen heeft.

Risico?

Het risico is alleen wel, dat je er na de eerste les een verslaving bij hebt, namelijk een surfverslaving of yogaverslaving.

-Namaste-

Alle van der Wal

Free your Passion