Yannick de Jager bereikt kwartfinale

In een stormende zee won Marlon Lipke afgelopen weekend de Vendee Pro. Een ASP World Tour surf wedstrijd. Al de hele weekMarlon Lipke wint was het koud en stormachtig in de Vendee (Frankrijk). In deze barre omstandigheden wist Marlon een paar mooie golven te rijden. De Nederlander Yannick de Jager strandde in de kwartfinales.

Champions League

Marlon Lipke is een Duitser die in Portugal woont. In 2009 deed hij mee aan de champions league van het surfen: De World Championship Tour. De tour waar bijvoorbeeld ook Kelly Slater aan meedoet.

De Vendee Pro werd gehouden bij het plaatsje Bretignolles sur Mur op een plek (La Sauzaie) waar normaal gesproken een hele mooie klassieke golf loopt. Een golf die heerlijk is om te surfen. De golf breekt op een rif. En loop zowel naar links als naar rechts. Vaak vind je hier perfecte omstandigheden. Een aanrader dus als je in Frankrijk wilt surfen.

Nu was dat dus anders. Geen perfecte golven.

Eventually it pays off

Het waaide fors. Aanlandig. Dit zorgde ervoor dat de golven overal braken. En het lastig was om ze te pakken. Beetje zoals surfen in Nederland vaak is…

Marlon Lipke ging voor veel golven. Om er zoveel mogelijk te pakken, in de hoop dat er een paar hele goede tussen zaten. En dat loonde dus.

Marlon Lipke: when you put a lot of energy in and keep catching waves then eventually it pays off.

Hoogtepunten

Bekijk hier de hoogtepunten van de finaledag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.