Wij vonden een inspirerend board merk, dat al langere tijd eco friendly is. Notox is een van oorsprong Frans merk dat sinds 2006 surfboards op de markt brengt van zeer hoge kwaliteit, maar bovendien met een heel hoog ecologisch bewustzijn.

De simpele redenering van Notox was: de meeste surfers hebben veel respect voor de natuur en medemens. Maar alle surfboards zijn gemaakt van zeer vervuilende materialen die belastend zijn voor het milieu en waarvan de productie slecht is voor de gezondheid van de makers.

Het resultaat is dat, zoals je hierboven ziet, Notox een lage ecologische footprint nastreeft. Daarom maken ze onder meer gebruik van gerecyclede materialen, halen ze grondstoffen uit Frankrijk en België en zorgen ze voor een organische basis van hun materialen. Daarnaast hergebruiken ze driekwart van het afval dat tijdens het productieproces ontstaat. Ook interessant is dat ze hun fabriek zodanig ingericht hebben dat medewerkers geen schade aan hun gezondheid oplopen: geluid dempen, stof reduceren, eco friendly schoonmaakproducten en een veilige en ergonomische werkplek.

Eco Award

Notox heeft van 2012 tot 2016 de Ecoride Gold award gewonnen. Deze prijs is in het leven geroepen om partijen in de board industrie te stimuleren om duurzaam te zijn.

Ontdek meer over Notox