De zon kreeg er zin in

De sneeuwhoogten zijn het hele seizoen al goed. En groeiden continu. Sinds december kon er eigenlijk wel elke week poeder  worden gereden. Totdat de krokus aanbrak. En de zon er zin in kreeg.

De temperaturen stegen in de krokusvakantie tot boven 0 graden op 3.000 meter. In de dalenliepen snowboarders en skiers in hun t-shirt. Het was volop lente! Zomers zelfs. Want in een aantal dalen ging de temperatuur in het dal tot ver boven de 20 graden.

En deze temperaturen zijn levensgevaarlijk!

Volop Lawines

Doordat de zon op de dikke pakken sneeuw scheen. En de temparaturen zo hoog waren, werd de sneeuw zwaarder en zwaarder. Uiteindelijk zakt de sneeuw dan in elkaar. En wordt de sneeuw te zwaar om te blijven liggen op de bergen.

Hierdoor ontstonden volop lawines in de alpen. Ook dichtbij de pistes. Of zelfs op de pistes. De pistecontroleurs hadden hun handen er vol aan. Het afzetten van pistes. En andere voorzorgsmaatregelen te treffen, zodat de duizenden wintersportes veilig konden skien.

Het was namelijk dagenlang lawinegevaar 4.

Lawinegevaar 4

Het grote voordeel

Maar deze temperaturen hebben ook een voordeel. De sneeuw blijft zacht. In de krokus van dit jaar kon je dus volop op zachte pistes rijden. Zeker in de ochtend waren de pistes dan perfect. In de middag was het slush cq pap. En daar verschillen de meningen over. Is dat juist lekker? Of juist niet?

Cruisen op de slush

Met name snowboarders en freestylers zullen het lekker vinden. Beetje springen over de bulten op de pistes. Of lekker cruisen in het funpark. De landing is dan lekker zacht. Dus je kan dan weer wat extra’s uitproberen. Net dat even wat verder vliegen. Of juist die extra rotatie inzetten.

Funpark Avoriaz

Geniet!

Hoge temperaturen op de wintersport? Blijf lekker op de piste. Duik het funpark in. En geniet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.