Sneeuwhoogten weer toegenomen

De sneeuwhoogte is vandaag weer bijgewerkt. En weer was het raak. Bomen werden zelfs te zwaar en braken. Daarom werden verschillende pistes gesloten.

Wat betekent dit voor de sneeuwhoogten? Die zijn weer toegenomen uiteraard. De hele noordkant van de Alpen profiteerde.

Bekijk hier de tabel met de sneeuwhoogten.

EngelbergSneeuwhoogte Engelberg

Wat opvalt is dat de sneeuwhoogte van Engelberg weer omhoog is geschoten. Op de hoge pistes, bij de Titlis, ligt nu 460 centimeter. Leuk detail is, dat er sinds 1 november 505 centimeter sneeuw is gevallen. Dat verschilt dus niet zoveel met de daadwerkelijke hoeveelheid sneeuw die er ligt. Sowieso klinkt de sneeuw altijd in nadat het gevallen is. Maar dan nog liggen de getallen dicht bij elkaar. Dat komt omdat het continu is blijven sneeuwen de afgelopen weken. En de temperatuur goed koud is gebleven bovenop de berg.

Beste Skigebied

In Frankrijk viel ook een berg sneeuw. Alhoewel het dit weekend ook nog gemixt was met regen in het dal (in Morzine). Maar op de berg is er alleen maar poedersneeuw. Avoriaz, dat naast Morzine ligt, heeft maarliefst 250 centimeter sneeuw in het dorp liggen. Nu is dit dorp altijd goed voor een rijkelijke hoeveelheid sneeuw. Niet voor niets werd dit het hele gebied (Portes du Soleil) uitgeroepen tot beste skigebied van 2012. Bij deze verkiezing wordt ook gekeken naar de sneeuwzekerheid.

Vooruitzichten

Als je kijkt naar de sneeuwvoorspelling, dan ziet het er prima uit. Af en toe zon. Wellicht nog een sneeuwbuitje tussendoor. En koud genoeg om de sneeuw perfect in conditie te houden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.