Ook in Winterberg sneeuw

Het heeft weer fors gesneeuwd de laatste dagen. De temperatuur schommelde wat. Maar op sommige plekken is er gewoon een meter sneeuw bijgekomen. Zeker in de hogere gebieden is de sneeuwhoogte weer toegenomen. Engelberg in Zwitserland en Flaine in Frankrijk profiteren volop. Engelberg gaat zelfs al over de 3 meter grens heen (345 centimeter op de hoge pistes). Flaine bijna (280 centimeter op de hoge pistes). Maar dat zal komende week wel gebeuren. Wanneer er weer een portie sneeuw naar de Alpen komt.

Alle sneeuwhoogten zijn weer bijgewerkt. En er is een wintersportplaats toegevoegd. Winterberg in het Sauerland.

Winterberg

Winterberg Wintersporten
Sneeuw in Winterberg

Winterberg is toegevoegd, omdat veel Nederlanders hier heen gaan. Voor een dagje of een weekend. Een enkeling ook voor een week. Winterberg ligt in het Sauerland en is super goed bereikbaar. In ruim 3 uur rijd je er vanaf Utrecht heen. Over goede wegen. Echte bergen heb je er niet. Een echt wintersportgevoel heb je er wel! Er zijn volop pistes in Winterberg. Zelfs zwarte pistes. En bij Postwiese is er zelfs een funpark. Met uitstekende schansen. De skiliften zijn eigenlijk uitstekend. En beter dan menig gebied in de Alpen. Snelle stoeltjesliften brengen je snel omhoog. Ja, je bent wel weer zo beneden. Het gebied gaat toch ruim 840 meter hoogte. En dat is niet hoog. Maar als je het historisch bekijkt ligt er vaak sneeuw in Winterberg. Zeker vanwege de sneeuwkanonnen zijn de pistes vaak prima. En je hebt er ook de bekende paraplu-barretjes. Waar je lekker je Glühwein kunt pakken. Wintersportgevoel verzekerd in Winterberg! Ja, het kan voorkomen dat het net als in Nederland regent en dat er geen sneeuw ligt. Daarom is het zo lekker dat het dichtbij ligt. Je kan gaan wanneer je wilt. Dus wanneer er sneeuw ligt in het Sauerland.

Sneeuwhoogte Winterberg

De sneeuwhoogte in Winterberg doet soms niet onder voor de hoge gebieden in de Alpen. En kan er zomaar veel meer dan een meter liggen. Vaak ligt het er onder. Maar door de ondergrond (gras) kan je al snel skiën in Winterberg. Bij een sneeuwhoogte van 15 centimeter kan je al uit de voeten.

Nu ligt er 25 centimeter sneeuw in Winterberg. Dus het is een Go!

Vorig artikelSurfen in Patagonië
Volgend artikelZeewatertemperatuur Noordzee
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.