En hoe kan je besparen op je wintersport?

Wintersport algemeen

Veel mensen gaan in de herfst of winter op wintersport. Er zijn veel verschillende landen waar je naartoe kunt gaan op skivakantie. Natuurlijk kost een skivakantie geld, in dit artikel lees je hoeveel het kost om op wintersport te gaan met een gezin. De meest populaire landen voor wintersport zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Er zijn nog veel meer landen waar je kan skiën of snowboarden, denk aan Spanje, Italië, Tsjechië of Noorwegen. Bekijk dit artikel voor informatie over wintersport in Noorwegen. Wintersport met je gezin is erg leuk om eens te proberen en totaal iets anders dan een zonvakantie.

Wintersport is uniek, je bent de hele dag buiten in de sneeuw te vinden, het is altijd gezellig en je bent sportief bezig.

Het is ook duur.

Waarom op wintersport met je gezin?

Het is erg gezellig om met je gezin op wintersport te gaan. Kinderen kunnen op vroege leeftijd al leren skiën en maken snel vriendjes en vriendinnetjes. Veel mensen willen nooit meer anders als ze eenmaal op wintersport zijn geweest!

Kies voor een skigebied dat geschikt is voor kinderen, een kindvriendelijk hotel en luister naar je kinderen. Skilessen zijn voor kinderen erg vermoeiend, geef ze genoeg tijd om tussendoor uit te rusten. Wintersport is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Wintersport is leuk, omdat je de hele dag buiten bent en veel tijd doorbrengt met je familie. Er is op wintersport veel sneeuw, in Nederland kan het soms langere tijd achter elkaar niet sneeuwen. Veel kinderen vinden sneeuw en spelen met de sneeuw erg leuk, op wintersport is hier genoeg mogelijkheid voor.

Kosten wintersport

De kosten voor wintersport kunnen worden ingedeeld in de volgende categorieën:

-> Vervoer
Hoe kom je op je bestemming? De duurste vervoersmogelijkheid is het vliegtuig, dit is ook de snelste optie. Je kunt natuurlijk ook met de auto gaan of met een bus, dit is vaak een stuk goedkoper dan vliegen. De meest ecologische keuze is om met de trein te gaan, maar dit ligt qua prijs dichter bij vliegen dan bij de bus.

Met de auto betaal je rond de 100 à 150 euro in totaal en vliegtickets kunnen erg variëren in prijs.

-> Skipas
Als je eenmaal bent aangekomen op bestemming heb je natuurlijk een skipas nodig, deze kost gemiddeld rond de 30 à 40 euro per dag. De prijs van je skipas is natuurlijk sterk afhankelijk van het skigebied.

-> Overnachten
Als je op wintersport bent moet je natuurlijk ergens overnachten, wederom is de prijs afhankelijk van de locatie. Je kunt er voor kiezen om een all-inclusive hotel te boeken, dit zal wat duurder zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om een appartement te huren en eten en drinken voornamelijk in de supermarkt te kopen, zo ben je een stuk goedkoper uit. Gemiddeld rekenen we hier rond de 50 euro voor.

-> Eten en drinken
De prijzen van eten en drinken op de piste liggen vaak relatief hoog. Vele mensen kiezen ervoor om het ontbijt en avondeten bij het hotel of appartement te doen en alleen te lunchen op de piste.

De prijs ligt ongeveer tussen de 20 en 30 euro per persoon per dag.

-> Ski-les
Als je al vele jaren op wintersport gaat heb je geen ski-les nodig, maar als je net begint natuurlijk wel. De prijzen van skilessen variëren per skigebied.

-> materiaal huur
Als je zelf materiaal hebt dan heb je natuurlijk geen huurkosten. Als je materiaal huurt moet je rekenen op zo’n 20 tot 25 euro per dag. Zeker als je begint met wintersport is het verstandig om materiaal te huren.

Goedkoop op wintersport met gezin

Tips voor een goedkopere skivakantie

1. Ga in het laagseizoen

Op vakantie gaan in het hoogseizoen is natuurlijk altijd duurder dan in het laagseizoen. Als het mogelijk is kies dan voor een skivakantie in het laagseizoen om kosten te besparen en drukte te vermijden.

2. Kies een goedkopere bestemming

De prijs is erg afhankelijk van de bestemming, als je een bestemming kiest die relatief dichtbij ligt kan je met de auto gaan. Op deze site vind je de goedkoopste bestemmingen voor wintersport.

3. Koop het materiaal tweedehands

Als je van plan bent om vaker op skivakantie te gaan, koop dan het materiaal tweedehands in plaats van huren of kopen.

4. Koop een meerdaagse skipas

Als je voor een dag een skipas koopt ben je vaak duurder uit dan een skipas die zeven dagen geldig is. Vaak is een skipas voor kinderen ook goedkoper of kan je een skipas voor het hele gezin kopen.

5. Eet niet buiten de deur

Kook zoveel mogelijk zelf om kosten te besparen, eten op de piste is vaak erg prijzig. Als je eten in de supermarkt koopt en voornamelijk in het appartement of hotel eet dan zullen de kosten laag blijven.

De wintersport bestemming

Voor inspiratie kan je hir kijken: bestemmingen dichtbij Nederland waar je op wintersport En bekijk ook dit artikel over skiën in Postwiese. De bestemming bepaalt een groot deel van de prijs, ga je naar een populair skigebied kan je hoge prijzen verwachten. De vijf goedkoopste skigebieden zijn:

  1. Les Sybelles, Frankrijk
  2. La Norma, Frankrijk
  3. Hinterstoder, Oostenrijk
  4. Sillian, Oostenrijk
  5. Willingen, Duitsland

Voor 600,- per persoon op wintersport met je gezin

Wintersport met je gezin is erg leuk, een herinnering om nooit te vergeten. Gemiddeld kost een weekje wintersport zo’n 600 euro per persoon. Een gezin van vier personen betaalt dus al snel rond de 2000 euro voor een weekje wintersport. Zoals in dit artikel is te lezen komt de prijs uit op 600 euro per persoon.

Om kosten te besparen kies je voor een goedkopere bestemming, ga je in het laagseizoen en kook je het meeste van je eten zelf. Goedkoop op wintersport met het gezin is zeker mogelijk en hoeft absoluut niet minder leuk te zijn.