Surffoto’s maken met je smartphone. In het water…

De laatste 5 jaar zie je een stormachtige groei van mooie surffoto’s gemaakt vanaf het water. Vooral GoPro heeft de ban gebroken. En tegenwoordig zie je de mooiste surfvideo’s en foto’s gemaakt met deze camera.

Deze bijvoorbeeld:

Trend

Een andere trend die je ziet is dat er op websites (bv Surfweer.nl) en in Apps (WePowder app) eyeballs van de condities worden gemaakt. In veel gevallen met een smartphone.

Groot aanbod waterproof cases

Tientallen bedrijven zijn hierop ingehaakt en maken nu cases/  housings voor smartphones, zodat ze mee kan nemen op de piste en zelfs in het water. Ze maken je smartphone waterproof. Best relaxed en makkelijk.

De prijzen verschillen. Van € 10,- (als je ANWB lid bent in de ANWB shop) tot bijna  400,- (de nieuwste GoPro)

Onzeker

Maar ook best onzeker. Toch?

  • Is het écht waterproof?
  • Komt er geen druppel water in m’n smartphone?

We kregen de kans om zo’n waterproof case te testen. Voor de iPhone 5.

Seido Obex Waterproof case

We testen de Seido Obex Waterproof case voor de iPhone 5.

Prijs: 72,99 euro

Eerste indruk

Wat is de eerste indruk van de Seido Obex?

Bij het openen van de doos en het zien van de case, was er wel wat onzekerheid. Gaat dit waterproof zijn? Het voelt best plastic aan namelijk.

Maar je wordt al snel gerust gesteld.

De handleiding geeft je vertrouwen dat de case waterdicht zal zijn. En er is een grote STOP sticker op de case geplakt, die dus goed opvalt en vertelt hoe je ermee aan de slag moet gaan.

Verder zien we, dat er eigenlijk 2 lagen zijn, die het water moeten tegenhouden.

  • De zwarte case zelf.
  • En de rode rubberen rand.

Alles lijkt goed te sluiten.

Seido Waterpoof case iPhone

 

Seido Waterpoof case iPhone 5 2

Het zeer dringende advies van Seido is om de case eerst zonder je iPhone in het water te testen. Waarbij het belangrijk is, dat je de randen van de case goed aandrukt. Dat doen we dus. En we gaan te water met de case.

Seido Waterpoof case iPhone 5 test

 

Seido Waterpoof case iPhone 5 test 2

Seido Waterpoof case iPhone 5 test 3

Toch wel reuze benieuwd of er geen enkele druppel de case wist binnen te dringen. We maken de case open. En bekijken elke milimeter. Hier een daar wel een druppel. Maar aan de zijkant. De binnenkant is volledig droog.

foto 3 (2)

Seido Waterpoof case iPhone 5 test 4

Ok, dat geeft wel vertrouwen voor het echte werk.

Nu gezellig in bad

We gaan gezellig in bad met de case. Eerst natuurlijk de iPhone in de case gestopt. Het valt op, dat de iPhone er naadloos in past. Die zit strak. Dat geeft een lekker gevoel. We sluiten de case. Kijken of de rode rubberen rand goed zit. Drukken de kanten nog eens goed an. En wat je merkt, is dat de Seido Waterpoof case nu heel stabiel en kwalitatief aanvoelt.

De kraan aan. Het bad vol laten lopen. En proberen maar.

Toch wel een tikkie onzeker. We zetten de camera aan. De touchscreen blijkt in ieder geval goed te werken.

Zoals je ziet, maak je prima scherpe opnames met deze waterpoof case. Wij zijn enthousiast. En gaan ‘m graag gebruiken als we in zee zijn.

Is er nog een nadeel?

Dat is overigens wel een ding. Het is geen “action cam”. Deze waterproof case is perfect om bijvoorbeeld tijdens je vakantie foto’s in het zwembad te maken. Het is ook goed te doen om surffoto’s te maken. Maar dan alleen als je in de branding gaat staan of mee gaat zwemmen. Op je board meenemen is geen optie. Er is geen koord. Er is niet een manier om de camera aan je board te bevestigen.

Verder nadeel: Hoe lang blijft dit model courant? Oftewel, wat als Apple met nieuwe telefoon komt met andere afmetingen. Dan kan je de case niet meer gebruiken met het nieuwe model.

Overal testoordeel: goed!

We zijn enthousiast om deze waterproof case van Seido te gebruiken. Op je board meenemen zal niet gebeuren. Maar als het weer wat warmer wordt zullen we zeker opnames gaan maken. Het is sowieso uitstekend te gebruiken in bijvoorbeeld zwembaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.