Waar wordt er sneeuw voorspeld?

Hoeveel sneeuw gaat er vallen?

Vanaf oktober kijk je ongetwijfeld naar de sneeuwvoorspellingen voor de Alpen. tenminste als je van wintersport houdt. Maar gaat het ook in Nederland sneeuwen?

Check direct

Sneeuw in Nederland

Heel soms, zien we onderstaande kaarten en zien we dat het in Nederland inderdaad gaat sneeuwen. Wanneer, waar en hoeveel er gaat vallen is dan onzeker. Maar destijds, in 2022 was de voorspellingen wel zeker, dát er sneeuw gaat vallen. Er werd 10 – 20 centimer verwacht.

Hieronder vind je:

  • De sneeuwkaart voor Nederland
  • De weersverwachting voor midden Nederland
  • Realtime sneeuwradar

Tip >>: waar skiën en snowboarden in Nederland?

Sneeuwkaart

Kijk maar naar de sneeuwkaart die donderdag 4 februari werd berekend.

sneeuw voorspelling NEderlandMeer dan 30 centimeter sneeuw. Dat zien we zelden in Nederland.

Weersvoorspelling

Hieronder zie je de weersvoorspelling voor Hilversum.

Sneeuwradar

Via onderstaande sneeuwradar kan je realtime de sneeuwval gaan volgen.

Laat de sneeuw maar vallen!

Wintervoorspelling 2023/2024

De verwachtingen voor de winter van 2023/2024, gebaseerd op het Europese weermodel ECMWF én het Amerikaanse model CFSv2, wijzen op een zachte winter met hogere temperaturen dan gemiddeld in Europa. En dus ook in Nederland.

Er wordt echter wel meer neerslag voorspeld, zowel in Nederland, maar ook voor de Alpen en dan vooral de Zuid-Alpen, wat kansen biedt op sneeuwrijke perioden daar.

De invloed van El Niño wordt als marginaal beschouwd voor Europa. Het zeewater is momenteel warmer dan normaal (zie ook Temperatuur Noordzee), wat kan leiden tot intensievere neerslag aan het begin van de winter.

De Canadese CanSips-model voorspelt een koudere januari en februari met veel neerslag, maar dit wordt als onwaarschijnlijk beschouwd.

Bron hiervan: Wintersport.nl

RSS Wintersport Archieven – BoardShortz.nl

  • Hoe klimaatverandering skigebieden verandert
    In de Europese skigebieden voltrekt zich een opvallende verandering. Iets waar je ongetwijfeld al over gelezen hebt. En zelf al ervaren hebt. Zoals wijzelf afgelopen jaren. Zowel in Engelberg als in Flaine dit jaar (en eigenlijk ook afgelopen jaren). Niet slechts een seizoensafwijking Liften hangen stil in sommige gebieden. Er ligt onvoldoende sneeuw. Dat was […]
  • Skibril schoonmaken: Tips voor een kristalhelder zicht
    Stel je voor: Je staat op die ongerepte, besneeuwde helling, klaar om je een weg te banen door de poedersneeuw. De lucht is helder en het terrein geweldig. En tijdens je eerste bochten, merk je dat je zicht wordt vertroebeld door vlekken en vuil op je skibril. Hierdoor raak je afgeleid en raak je toch […]

FAQ’s rondom het winterweer in Nederland

 

Wordt er sneeuw verwacht voor de winter van 2023/2024 in Nederland?

Voor de winter van 2023/2024 worden er hogere temperaturen dan gemiddeld verwacht in Nederland, met meer neerslag, wat kansen biedt op sneeuwrijke perioden, vooral in de Zuid-Alpen.

Welke invloed heeft El Niño op de sneeuwvoorspelling voor Nederland?

De invloed van El Niño wordt als marginaal beschouwd voor Europa. Het zeewater is momenteel warmer dan normaal, wat kan leiden tot intensievere neerslag aan het begin van de winter.

Waar wordt er sneeuw voorspeld in Nederland?

Sneeuwvoorspellingen voor Nederland tonen soms aan dat er sneeuw gaat vallen, maar de exacte locaties en hoeveelheden blijven onzeker. In 2022 was er een voorspelling van 10 – 20 centimeter sneeuw.