Home » Surfen

Golfsurfen

foto surfen guethary

Surfgidsen en -tips

Golfsurfen is een unieke vorm van surfen die populair is én steeds populairder wordt in Nederland en de rest van Europa. Golfsurfen is een uitdagende en te gekke sport voor zowel beginners als ervaren surfers. Hier geven we je tips en surfgidsen over golfsurfen in Nederland en surfen in Europa, zodat je kunt genieten van deze geweldige sport.

Ontdek hier:

  • De surf essentials, zoals wetsuit keuze en het surfweer.
  • Surfgidsen van landen en spots.

Surf essentials

Een wetsuit

Onontbeerlijk als je Nederland gaat surfen. Het zeewater wordt hier maar maximaal 21 graden. En in de winter is het slechts een graad of 4 a 5.

Een wetsuit (surfpak) is een rubber pak, dat je warm houdt in het water. Ze zijn te koop in surfshops, maar Decathlon heeft ook relatief goede wetsuits voor een redelijke prijs.

Check alle details in onze wetsuit gids.

Wat is beste wetsuit. Podcast en Video.

Podcast: wat is het beste wetsuit?

Ontdek in deze podcast wat voor wetsuits er zijn? En wat het beste wetsuit is.

Check de podcast en video met de Surfoloog en Pepijn Tigges.

Het surfweer

Maar wanneer kan je dan surfen in Nederland? Vaker dan je denkt. Niet zo hoog en krachtig als in Frankrijk of Portugal, maar door de wind hebben we in Nederland vaak golven.

Je kan kijken naar surf forecast websites zoals:

Surfweer SMS

Maar helemaal handig is surfweer.nl. Hier staat bijna dagelijks een gedetailleerde update over het aankomende surfweer.

Je kan je ook abonneren op de Surfweer SMS. Dan krijgt je een SMS of Whatsapp bericht als er golven zijn. Zelfs waar je dan moet zijn. Handig toch?

Meer info over het surfweer

Lokale surfgidsen

Surfen in Nederland

Scheveningen en Wijk aan Zee zijn de twee hotspots. Maar andere pareltjes waar het ook mooi surfen is, zijn bijvoorbeeld Texel, Camperduin, Domburg, Ouddorp en Hoek van Holland. Hier zijn ook surfscholen en/of surfshops. Ook kan je op de Maasvlakte surfen. De Maasvlakte is vooral geschikt voor minimaal intermediate niveau.

Surfen in Frankrijk

In Frankrijk heb je een geweldige diversiteit. Bretagne is ruig, heeft beschutte surf spots. Les Landes met haar eindeloze zandstranden. En het Californische gevoel van het Baskenland bij Biarritz.

We hebben 7 surf spots op een rij gezet die goed zijn voor beginners om snel progressie te maken.

7 surf spots voor beginners in Frankrijk

Surfen in Portugal

In Portugal surf je (bijna) gegarandeerd onder de zon. En je hebt met Porto en Lissabon ook nog eens twee hele leuke steden, zodat je je surf- en citytrip kunt combineren.

Ook voor Portugal hebben we een aantal surf spots op een rij gezet, waar je snel het surfen onder de knie kunt krijgen.

Surf spots in Portugal voor beginners