Home » Surfen » Frankrijk » Lacanau

Surfen in Lacanau

Lacanau is een premium surfspot voor Nederland. Maar ook voor Fransen. Elk jaar is hier een groot surf event. De subtop van de wereld komt dan samen om hun surfskills te showen.

Lacanau is een echt surfdorp. Overal vind je surfshops en surfscholen.

Let wel op op. Lacanau bestaat namelijk uit twee delen: Lacanau-Ville en Lacanau-Océan. Surfen doe je natuurlijk in Lacanau-Océan.

Tip van een bezoeker:

Kijk vooral eens bij Airbnb dingen. De restaurantjes zijn leuk, maar vooral de mulligan een kroegje aan de boulevard. Zitten veel locals en een goede plek om aan het eind vd middag of in de avond de betere surfers aan het werk te zien!

In het kort een overzicht van surfen in Lacanau

de golven

De golven

++ Gevorderden

+++ Intermediates

++ Beginners

Niet voor niets is Lacanau een surf spot waar veel surfers al zijn geweest. Elk getij is hier goed. Vooral in de zomer zijn de vroege ochtendsessie het beste met offshore wind. Golven zijn het beste als ze uit het Westen tot Noordwesten komen met maximaal een periode van 12 seconden.

Wind

Welke wind?

De wind met iets oostelijks in zich hebben, dan heb je heerlijke golven. In de zomer is de wind vaak in de ochtend offshore om in de middag weer onshore te draaien als het warm is geworden. Houd daar dus rekening mee.

Waar is het

Waar is het?

Het ongeveer 12 uur rijden vanuit Nederland. Je kan er ook op vliegen via Bordeaux. Dan is het nog ruim een uur rijden. En die vluchten (via KLM) zijn vrij betaalbaar.

waar slapen

Waar slapen?

Je hebt hier talloze camping in het bos vlakbij het strand.Booking.com

Activiteiten

Uitstapjes?

In het dorp zelf is er genoeg te doen. Leuke marktjes, winkels, café’s en restaurants. Maar je hebt ook nog Bordeaux in de buurt. En Lac de Lacanau. Ook wel eens lekker als het zoute water zat bent.

surfen gezin

Familyproof?

100%. Hier beleef je gewoon een typisch ouderwets vakantie in Frankrijk. Zeker als je op een camping staat.

surfles

Surfles en -verhuur?

No worries. Op elke hoek van de straat vind je wel een surfshop of surfschool.

Andere Franse surfspots?

Check ook deze surfspots in Frankrijk (van Noord naar Zuid).

Meer over surfen in Frankrijk.

Heb je een aanvulling voor Lacanau? Laat het hieronder weten.

    Meer over surfen in Frankrijk