Home » Surfen » Portugal » Peniche

Surfen in Peniche

Peniche is bij de meeste surfers wel bekend. Geschikt voor beginners en voor de beste van de wereld. Een aanrader om eens heen te gaan en het surfen in Portugal te ontdekken.

Het enige nadeel is dat het er druk kan zijn. Maar dat is niet voor niets. Peniche heeft veel surfmogelijkheden.

Het is een schiereiland. En als het aan de ene kant van het eiland te heftig is, dan is het aan de andere kant vaak goed. Zo vinden zowel beginners als gevorderden de golven die bij hen past.

Om je een beetje een beeld te geven van Peniche vind je hieronder wat gegevens over het weer en de golven. Maar eerst even duidelijk maken waar Peniche ligt.

Waar ligt Peniche

Peniche ligt hier:

penichePeniche ligt dus tussen Porto en Lissabon. Handig om te weten als je een vlucht wilt boeken.

Waar kan je overnachten?

Ontdek voordelige accommodaties.Booking.com

De bekendste surfspots van Peniche

Supertubos en Baleal zijn de 2 bekendste surfspots van Peniche. Ze liggen dicht bij elkaar. Bij kennen een heel andere dynamiek.

Supertubos

De professionals zullen kijken of Supertubos breekt. De spot aan de zuidkant van Peniche. De naam zegt het al; hier kan je heftige tubes vinden. Teveel van het goede voor beginners en intermediates.

Baleal

Baleal is doorgaans wat relaxter dus meer geschikt voor beginners en intermediates. Het ligt aan de Noordkant van Peniche. Bij een Zuidwestenwind is het hier offshore. Terwijl het bij Supertubos dan onshore is.

Supertubos in beeld

Weekje in Peniche: Gone Surfing

videograaf: Merijn Yestra

Zeewatertemperatuur

En het zeewater? Dat is vrij kil. De Noordzee is in de zomer iets warmer. In de zomer zal je dus  een wetsuit aan moeten (3/2). Zie hier ook: welk wetsuit moet ik kiezen?

zeewater temperatuur peniche

Kans op golven

En de golven? Welke kans is er dat je golven scoort. Die kans is vrij groot. In de wintermaanden zelfs bijna 100%. In de zomer kan je wel eens tegen een flatness aanlopen.

golven in peniche

Buitentemperatuur

Het weer in Peniche is vrij gematigd. Zie hier de temperatuur per maand. Vanaf juni tot en met oktober dus sowieso lekker toeven daar.

buitentemperatuur peniche

Surf voorspelling Peniche

Tip! I Love the Seaside – Portugal

Andere surfspots?

Check ook deze surfspots in Portugal.

Ontdek meer over surfen in de Algarve.