Indoor surfen in Nederland

Als surfer ben je altijd op zoek naar perfecte golven. Zeker in Nederland zijn die niet altijd te vinden. Een optie om vaak perfecte golven te rijden is de wavepool. Nog niet in Nederland, maar dat gaat wel komen.

Een andere optie is Indoor surfen. Indoor surfen is het binnen doen van een surfactiviteit, zoals in een hal. Je kan het zien als een groot golfslagblad waar je op de golven kunt surfen. Maar er zijn ook kleinere indoor surfmogelijkheden waar op een mini helling water gespoten wordt. Doorgaans wordt dit een flowrider genoemd.

Het zijn dus altijd kunstmatige golven.

Hieronder drie voorbeelden van indoor surfen.

Disclaimer: ook voor bodyboarden zijn de indoor surf pools geschikt. Vooral flowriders zijn populair om te leren bodyboarden.

24/7 Waves aka Surf Poel

Indoor surfen Den Haag

In Nederland is de 24/7 Surf Poel de bekendste plek (in Den Haag) waar je in 2019 indoor kunt surfen. Dat ziet er dan zo uit:

SurfPoel 3

Flowrider in Nederland

Een flowrider geeft een super stabiele “golf”. Het is wel even wennen om je balans te houden. Maar als je die hebt, kan je gaan spelen. Met je surfboard of bodyboard.

Bodyboarder in actie

Indoor surf barrel

En natuurlijk worden er talloze set-ups getest om het indoor surfen verder te verbeteren. Zo worden er stellages gemaakt om barrels mee te fabriceren.

Best bizar. En je moet blijkbaar zelfs een helm op.

De surfers komen niet helemaal in de barrel. Maar je kan het zo wel oefenen. Wanneer komt dit naar Nederland?

https://youtu.be/fGNpA83ByB4

Waar kan je nu in Nederland indoor surfen?

Check hiervoor:

Liever buiten surfen? Wacht dan nog even op We Want Waves.