Nieuw Nederlands Surfhuis in Portugal.

Ericeira Surf House.

Nu is de omgeving van Ericeira al één van onze favoriete regio’s in Europa om te surfen. Maar nu wordt het nog leuker. Lees hieronder het verhaal van het nieuw te openen Ericeira Surf House. En check de aanbieding hieronder.

Of ga gelijk naar de website van Ericeira Surf House.

Heerlijk klimaat. Consistente surf.

Steeds meer surfers kiezen voor Portugal als vakantieland. Niet gek als je weet dat Portugal het meest consistente surfland van Zuid-Europa is en tevens een heerlijk klimaat heeft waardoor je hier nagenoeg het hele jaar prima kunt surfen.

Officieel Surfreservaat. Voor beginners en gevorderden.

De gehele kustlijn biedt voor surfers goede mogelijkheden, maar de highlights van het land zijn toch wel Nazaré, Peniche, Ericeira en de Algarve. Ericeira werd in 2011 zelfs verkozen tot ’World Surfing Reserve’ en is daarmee het enige Europese surfreservaat.

Zie hieronder bijvoorbeeld Ribeira d’IlhasEriceira Surf House

Breaks zoals Coxos en Ribeira d’Ilhas behoren tot de beste golven van Europa. Maar dat betekent niet dat Ericeira alleen geschikt is voor goede surfers. Ook beginners hebben hier meer dan voldoende mogelijkheden, voornamelijk op de zandstranden ten zuiden van het dorp. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ericeira de plek is waar in maart 2015 een nieuw Nederlands surfhuis opent met de naam ’Ericeira Surf House’.

Luxe surfhuis op loopafstand van het strand.

De tuin van Ericeira Surf House

”We richten ons op surfers die de traditionele surfcamps zijn ontgroeid. Uit eigen ervaring weten we dat er een tijd komt waarop je geen zin meer hebt in een tent, luchtbed, zand en wachtrijen voor de douches. Een standaard hotel of appartement is echter ook weer zo saai en het is toch gezellig om samen met andere surfers een accommodatie te delen. Uit die gedachte in Ericeira Surf House ontstaan: een luxe huis op loopafstand van het strand met ruime kamers, groot zwembad en veel voorzieningen dat ook uitstekend geschikt is voor jonge gezinnen” aldus de oprichters Erwin, Ray en Noora.

Waarom Ericeira?

We zijn al een aantal jaar bezig om een geschikte locatie te vinden. Na verschillende tripjes langs de Europese kustlijn te hebben gemaakt, was het voor ons al snel duidelijk dat we in Portugal wilden beginnen. De combinatie van een warm klimaat (en dus een lang seizoen), een aantrekkelijk prijsniveau en een grote diversiteit aan golven maakte de keuze wat dat betreft vrij eenvoudig. Het is uiteindelijk Ericeira geworden, omdat dit naar onze mening toch dé surfspot van Portugal is.

15 breaks binnen een straal van 10 kilometer.

Met 15 verschillende breaks binnen een straal van 10 kilometer en tevens een uitwijkmogelijkheid naar de zuidkust van Lissabon kun je hier gewoon bijna altijd goed surfen. Ook voor niet-surfers is er genoeg te beleven, want zowel Lissabon als Sintra – ook wel het mooiste dorp van Portugal genoemd, – ligt op een half uurtje rijden. In Ericeira zelf is ook genoeg te beleven. Dit typisch Portugese vissersdorpje beschikt over veel restaurants, winkels en barretjes. En er is zelfs een groot skatepark! Met de luchthaven van Lissabon om de hoek, vlieg je hier altijd voor een aantrekkelijke prijs naartoe.

Meer informatie: http://www.ericeirasurfhouse.com

of check het overzicht op surf-vakanties.nl.

Oh ja. En waar is het Ericeira Surf House precies?