Home » Surfen » Frankrijk » Biscarrosse

Surfen in Biscarrosse

Net als surfspots als Lacanau en Mimizan is Biscarrosse Plage, een classic Franse Surf Spot in de Les Landes. Een lange kustlijn, zandstranden en naaldbossen achter de duinen.

Biscarosse op een goede surfdag

Biscarosse surfen

De surf kenmerken in het kort

Surf Spot Golf richting Type surf spot Surf Level Beste getij Best wind
Biscarrosse Rechts en links Beach-break Alle surfers Alle Oost

De Surfspot: Kenmerken en Omgeving

Biscarrosse is een ideale bestemming is voor surfers van elk niveau. De beach-break golven leveren zowel linker- als rechterritten op. Met een zandige oceaanbodem en krachtige, energieke golven wordt elke surfervaring een avontuur op zich.

De golflengte in Biscarrosse is typisch voor deze regio: 50 tot 150 meter. Maar op sommige dagen met ideale omstandigheden kunnen de golven nog langer zijn.

Wanneer kan je goed surfen in Biscarrosse?

Getijden, Deining en Wind

De golven gaan lopen als de deinog vanuit het noordwesten, westen of zuidwesten komt. Verwacht deining tussen 1,0 en 2,5 meter (3 tot 8 voet), wat het hele jaar door surfbare golven garandeert.

In de zomer is het eerder 1 meter en soms natuurlijk ook enkele dagen zonder golven. Vanaf september worden de golven gemiddeld hoger.

Wat de windrichting betreft, gedijt Biscarrosse het best onder de invloed van zuidoostelijke en oostelijke winden.

Dan vind je de klassieke Franse condities.

Biscarosse Plage heeft meerder spots om te surfen

Het Centrale Strand

Gelegen in het hart van het kustresort, is het Centrale Strand van Biscarrosse de meest bekende en populaire strandlocatie. Deze plek is gemakkelijk toegankelijk en biedt een breed scala aan faciliteiten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor zowel beginners als ervaren surfers.

Het Zuidelijke Strand

Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt het Zuidelijke Strand zich ten zuiden van het kustresort. Dit strand is geliefd bij de lokale bevolking, die al van jongs af aan de golven berijdt. De speciale zandbank biedt krachtige golven tijdens hoogwater, maar wordt lastiger te surfen wanneer het tij zakt.

Het Noordelijke Strand

Het Noordelijke Strand is een plek voor surfers van alle niveaus, gewaardeerd door zowel de meest ervaren als beginners. Met zijn toegankelijke golven en vriendelijke sfeer, is dit een populaire keuze voor gezinnen en groepen met uiteenlopende vaardigheden.

Het Strand van Le Vivier

Gelegen aan het uiterste noordelijke uiteinde van het strand van Biscarrosse, is de spot Le Vivier bekend bij alle surfers. Hier kun je de Landes-golven rijden met een panoramisch uitzicht op de duinen van Vivier, een beschermd natuurgebied.

Surf voorspelling voor Biscarrosse

Hieronder de surf forecast voor Biscarosse.

Check ook het artikel: hoe lees je Windguru?

Drukte en Sfeer

Hoewel de surf spot doorgaans rustiger is op doordeweekse dagen, brengen de weekenden en zomermaanden een flink wat enthousiaste surfers naar de kust. Wil je de drukte vermijden, ga dan rond zonsopkomst.

Zons opkomst en -ondergang in Biscarrosse-Plage:


Een andere manier om de drukte te vermijden is een stukje lopeeen over rhet strand (of fietsen door de bossen/duinen) naar de volgende zandbank. Doorgaans dunt het publiek zich vrij snel uit.

Respecteer uiteraard de lokale surfgemeenschap en volg altijd de surfetiquette.

Surfscholen en Campings

Voor beginners of diegenen die hun vaardigheden willen opschaven, bieden de talrijke surfscholen in Biscarrosse een scala aan lessen en cursussen. Van ontdekkingssessies en wekelijkse cursussen tot intensieve dagen.

Biscarrosse heeft diverse campings dichtbij het strand, waardoor het de perfecte bestemming is voor een complete surfvakantie.

Ecotoerisme en Duurzaamheid in Biscarrosse

Ook Biscarrosse erkent gelukkig het belang van ecotoerisme en duurzaamheid, en streeft ernaar om de natuur in het gebied te beschermen. Veel surfscholen en campings hebben milieuvriendelijke praktijken ingevoerd, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het minimaliseren van afval.

Bovendien is het uiteraard ieders verantwoordelijkheid respect te tonen voor de omgeving. Door het strand schoon te houden, de flora en fauna niet te verstoren, kunnen we ervoor zorgen dat Biscarrosse blijft wat het nu is.

Meer surf spots in Frankrijk uiteglicht:

Check ook deze surf spots (redelijk) dichtbij Biscarosse in het Baskenland, Les landes en de Gironde regio.

Ontdek meer over surfen in Frankrijk