Home » Surfen » Engeland

Surfen in Engeland

De ultieme gids voor de perfecte golf.

Engeland HerculesBen je op zoek naar de ultieme surfervaring in Engeland? Zoek dan niet verder. Hier vind je de perfecte gids, met alles wat je moet weten over de beste surfspots, de meest geschikte weersomstandigheden en hoe je de meeste uit je reis haalt.

De beste surfspots in Engeland

Engeland is een geweldige plek om te surfen, met een scala aan verschillende spots voor zowel beginners als gevorderden. Hier zijn enkele van de beste surfspots in Engeland:

Newquay

Dit is waarschijnlijk de meest bekende surfplaats in Engeland, met een aantal van de beste golven van het land. Er zijn veel surfscholen in de omgeving, dus het is een geweldige plek voor beginners, intermediates and gevorderden om te leren surfen.

Bude

Dit is een minder drukke surfplaats in het noordwesten van Engeland, maar het biedt nog steeds geweldige golven. Het is een geweldige plek voor alle niveaus om te oefenen.

Croyde

Dit is een andere populaire surfplaats in het zuidwesten van Engeland, met geweldige golven voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn veel surfscholen in de omgeving, dus het is een geweldige plek om te leren surfen.

Tynemouth

Dit is een minder bekende surfplaats in het noordoosten van Engeland, maar het biedt nog steeds geweldige golven. Het is een geweldige plek voor gevorderde surfers om te oefenen.

Hoe kies je de juiste weersomstandigheden

Het weer is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste tijd om naar Engeland te gaan. Hier zijn enkele dingen om op te letten:

Golven: De golven zijn het beste als er een storm of een lagedrukgebied op de oceaan of Noordzee ligt.

Wind: De wind is het best tijdens hoge druk weersomstandigheden, zoals tijdens een heldere dag met weinig bewolking. Dan is de wind vaak ook afwezig.

Temperatuur: De temperatuur is het meest comfortabel tijdens de zomermaanden, maar het kan nog steeds koud zijn in de oceaan. Zorg ervoor dat je warme kleding bij je hebt. En een wetsuit!

Hoe haal je alles uit je surftrip naar Engeland?

Als je van plan bent om naar Engeland te gaan voor een surfvakantie, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je reis haalt. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

  • Plan je reis goed: Zorg ervoor dat je weet wanneer de beste tijd is om te gaan, welke surfspots je wilt bezoeken en hoe je er het beste kunt komen.
  • Neem de juiste uitrusting mee: Zorg ervoor dat je een goede surfplank, wetsuit en andere benodigdheden meeneemt. Bekende surfspots zoals Newquay en Bude hebben ook surfshops waar je spullen kunt huren.
  • Leer van de lokale surfers: Er zijn veel ervaren surfers in Engeland die graag hun kennis delen. Probeer met hen te praten en te leren van hun ervaringen.
  • Probeer nieuwe dingen: Engeland biedt een scala aan verschillende surfspots, dus probeer zo veel mogelijk te surfen en nieuwe dingen te ontdekken. Het is er bovendien prachtig.
  • Surfen is een geweldige sport en Engeland biedt een geweldige plek om dit te doen. Geniet ervan ;-)
  • Neem een adapter mee, omdat er in Engeland andere stopcontacten zijn.