Home » Surfen » Frankrijk » Siouville

Surfen in Siouville / Hague

Normandië heeft een prachtige kust. Er ligt hier, soms letterlijk, nog erg veel erfgoed van de 2e wereldoorlog. Het lijkt veel op de Nederlandse golf: we zijn afhankelijk van een diepe swell van een andere hoek… o en pas op voor je spulletjes met vloed… het water komt vrij hoog!

Het brede strand van Siouville-Hague biedt zeer veel surfmogelijkheden. En is het er te druk? Dan kan je altijd nog een mooie wandeling rondom de rotsen aan de kant van de haven van het drop maken.

Siuville is ook family proof. Diverse rockpools om eindeloos veel plezier te beleven. Er is weinig verkeer en diverse leuke marktjes om te bezoeken.

In het kort een overzicht van surfen bij Siouville

De golven

Surfkenmerken van Siouville

Surf Spot Golfrichting Type surf spot Surf Level Best getij Beste wind
Siouville Right and left Beach-break All surfers Mid- en hoogtij Oost
de golven

Aan de zuidkant van de haven heb je te maken met een rotsen op de bodem. De golven zijn over het algemeen zeer goed hier, maar om er te komen heb je wel wat ervaring nodig. Aan de noordkant van de haven is er een uitgestrekt zandstrand en breken ze op diverse plekken. Zowel voorin de beginners als achterin voor de wat meer gevorderde surfers.

Surfen in Siouville

siouville

Golf: 1.1 meter met 13 seconden | Wind: 11 km/u uit het ZuidZuidoosten.

Welke wind is gunstig?

Wind

Een goede westenwind heb je wel nodig om de golven naar de spot te brengen. Maar als eenmaal de swell aangekomen is, kan je met een lichte Oost Noord/Oost de perfecte condities verwachten.

Surfvideo Siouville

Waar ligt Siouville?

Waar is het

Eigenlijk best dichtbij. Met de auto rij je er in nog geen 8u naar toe! Onderweg passeer je overigens nog de nodige spots die de moeite waard zijn om ook te surfen!

Overnachten bij Siouville

waar slapen

Waar slapen bij Les Conches?

Camper! Met een unieke spot op steenworp afstand van het strand hier is toch wel het mooist. Airbnb is hier ook nog betaalbaar. Anders biedt de municipal camping nog uitkomst.

Check ook deze accommodaties bij SiouvilleBooking.com

Surfles en surfverhuur mogelijkheden

surfles

Op deze locatie hier vind je de surfschool.

Andere Franse surfspots?

Check ook deze surfspots in Frankrijk.

Meer over surfen in Frankrijk.

Onze laatste berichten over surfen in Frankrijk

surf campings in frankrijjk

Surf campings in Frankrijk

1
Met je tent en surfboard aan de Atlantische kust Het grote campingland voor Nederlanders; Frankrijk. Met onvoorstelbaar veel campings langs de hele kust. En ook zat...
Golf bij Lafitenia

Surfvideo Lafitenia: noseride van 14 sec (!)

0
Net onder Biarritz vind je de surfspot Lafitenia. Hier breekt een lange rechtse golf. Die voor intermediates en gevorderden uitstekend te surfen is. Check ook...