Home » Surfen » Frankrijk » Hossegor

Surfen in Hossegor

Elk jaar in oktober ontvangt Hossegor de beste surfers van de wereld tijdens de Quiksilver Pro.

Het is een surfspot waarvan je ongetwijfeld diverse foto’s en video’s hebt gezien. Dan zie je dikke barrels waarin je zelfs kunt staan. Geen plek voor beginners dus.

In Hossegor heb je diverse breaks: La Sud en La Nord werken vooral op grote dagen. Les Culs Nuls en La Gravière kunnen extreem hol worden.

Check onderaan de pagina de video van La Graviere op een mooie dag.

In het kort een overzicht van surfen in Hossegor

de golven

De golven

Het is al gezegd. Hossegor is een legendarische spot waar je barrels kunt scoren. Dikke golven die dicht op de kust breken. Dat komt door een diep kanaal voor de kust. Dit kanaal stuwt de golven extra op. Verder is Hossegor erg afhankelijk van het getij en de periode van de swell (10 a 11 seconde swell is uitstekend).

Een spot voor gevorderden!

Wind

Welke wind?

De wind met iets oostelijks in zich hebben, dan gaat het los.

Waar is het

Waar is het?

Het is meer dan 12 uur rijden vanuit Nederland. In Les Landes. Je kan er ook op vliegen via Bordeaux. Dan is het nog 2 uurtjes rijden. En de vluchten zijn vrij betaalbaar.

waar slapen

Waar slapen?

We hebben hele goede ervaringen met Board ‘n Breakfast van een Belgisch surfstel. Hier zijn diverse slaapmogelijkheden. Met meerdere op een kamer of knus met z’n tweetjes.

Verder heb je hier in het hoogseizoen voldoende campings.

Activiteiten

Uitstapjes?

Hossegor zelf is een heel tof surfdorp. Alle bekende surfmerken zijn aanwezig met een shop. Er zijn relaxte restaurants en barretjes. Verder zit je zo in Biarritz en Bayonne. Maar ook de Pyreneeën liggen in de buurt.

surfen gezin

Familyproof?

Op een camping heb je het als gezin altijd wel goed. Maar verder is het niet echt een plek voor gezinnen voor een surfvakantie. De golven zijn gewoon te heftig. Alleen relaxt dus als er nauwelijks golven zijn.

surfles

Surfles en -verhuur?

Je hoeft je in dit surfmekka geen zorgen te maken of er wel surfles genomen kan worden of boards gehuurd kunnen worden. Er zijn diverse surfshops en surfscholen die je hier graag bij helpen.

Andere surfspots?

Check ook deze surfspots in Frankrijk.

Lafitenia – Baskenland

Yport – Normandië

Baie de Trépassés – Bretagne

Hossegor – Les Landes

Hossegor video

Check La Graviere on a good day