Home » Surfen » Frankrijk » Wimereux

Surfen bij Wimereux

Op nog geen 2,5 uur rijden van Nederland vind je de eerste lekkere golven in Frankrijk. In Wimereux. Helemaal in het Noorden van Normandië. Een dorpje aan zee vlak boven Boulougne sur Mer. Hemelsbreed slechts 40 km van de Engelse kust.

Je kan er surfen op het rif of aarnaast. Op het rif liggen wel mosselbanken. Dus een beetje oppassen, dat je je niet snijdt. Maar je kan er dus ook naast surfen.

De golf gaat vooral lopen als er een dikke Zuidwester heeft gewaaid en de wind is gestopt. Heel soms vind je er ook golven naar aanleiding van een Noorden swell. Maar dan moet alles wel mee zitten.

De beste kans voor golven is in de herfst en winter. In de zomer is het vaak flat.

En er zijn nog twee surfpots in de buurt: Wissant een Cap Gris Nez (misschien we de beste van de drie). Zie hieronder.

De surf kenmerken voor La Palue in het kort

Surf Spot Golf richting Type surf spot Surf Level Beste getij Best wind
Wimereux Rechts en links Zand en rotsen Alle surfers Mid en hoogtij Oost

Deze informatie is een bundeling van informatie van wannasurf.com, Storm Rider Surf Guide, Surfline en eigen ervaring.

Surfspot Wimereux: Kenmerken en Omgeving

Wimereux is een ideale bestemming is voor gezinnen. Er is plezier en ontspanning voor iedereen op het zand- en kiezelstrand, met schattige blauw geschilderde hutjes, en er zijn ook verschillende watersporten mogelijk zoals kitesurfen en windsurfen. Kunstliefhebbers zullen genieten van een wandeling van de ene galerie naar de andere en golfers zullen blij zijn met de 18-holes golfbaan.

Wanneer kan je goed surfen in Wimereux?

Getijden, Deining en Wind

Offshore winden waaien uit het (oostzuid) oosten. De golven zijn afhankelijk van lokale windwells, zoals we dat in Nederland kennen, en van verre groundswells. De ideale hoek waar de golven vandaag moeten komen is uit het westzuidwesten. En zoals eerder gezegd het liefst en (lichte) storm uit die richting , die dan vervolgend volledig luwt.

Wimereux biedt zowel linkse- als rechste golven.

Misschien vind je dit artikel ook interessant: Onze Franse Passie voor de Bretonse lifestyle, waarin ook Wimereux wordt genoemd.

Surfspots in de buurt van Wimereux

Wissant

Wissant is een klein kneuterig dorpje onder Wimereux met, bij hoogwater, kans op een leuk golfje! Voor wie wilt is er een gezellige camping municipal op nog geen 5 minuten lopen van het strand.

Cap Gris Nez, de beste spot?

Wimereux is misschien bekender, maar Cap Gris Nez wordt door de Stormrider Surf Guide gezien als de beste surf spot van Normandië. Met een rots/zand bodem en bij een west tot zuidwesten swell moet je hier rond midtij zijn. Het is dan vooral goed rond La Sirene (een restaurant). Zie ook het beeld hieronder via Google Maps.

Surfspot Cap Gris Nez

cap gris nez

Surf voorspelling voor Wimereux

Hieronder de surf forecast voor Wimereux. Voor de andere surfspots zoals Wissant en Cap Gris Nez geldt dezelfde forecast.

Zons opkomst en -ondergang in Wimereux:


Drukte en Sfeer

Op mooie dagen kan het hier druk worden. Maar over het algemeen is het goed te doen.

Respecteer ook de lokale surfgemeenschap en volg altijd de surfetiquette.

Surfscholen

Surfscholen

Er zijn twee surfscholen actief in Wimereux

Wimereux Surf School

De surfschool biedt de ideale omgeving voor je surflessen, met directe toegang tot het strand. Check website.

Esn Wimereux - Surf School Du Nord

Ook deze surfschool, l'École de Surf du Nord, heet je welkom aan de Côte d'Opale. En geeft vooral surfles op Équihen-plage, Wimereux en Wissant. Check website.

Overnachten: campings

Er zijn diverse campings vlakbij Wimereux, we lichten er twee uit. Eén met de allerbeste reviews en één dichtbij/ naast het strand.

  • Camping L'églantier ligt direct aan het strand, mooi gelegen. Een gemiddelde camping. Krijgt een score van 4.1 (van 5). Check de site.
  • Camping De La Vallée krijgt maarliefst en 4.6 van de maximale 5 reviewsterren. Alle faciliteiten zijn hier wel aanwezig, behalve een zwembad. Check de site.

Ecotoerisme en Duurzaamheid in Wimereux

Ook voor La Palue is duurzaamheid belangrijk en is het uiteraard ieders verantwoordelijkheid respect te tonen voor de omgeving. Door het strand schoon te houden, de flora en fauna niet te verstoren, kunnen we ervoor zorgen dat Wimereux blijft wat het nu is.

Meer surf spots in Frankrijk uiteglicht:

Check ook deze surf spots (redelijk) dichtbij in Normandië en Bretagne.

Yport, Normandië.

Quiberon, Bretagn.

Ontdek meer over surfen in Frankrijk