Home » Surfen » Marokko » Imsouane surfen

Surfen Imsouane

Imsouane is een piepklein stadje. Van oudsher een vissersdorp met een paar huizen en heel veel houten boten. Totdat iemand ontdekte dat hier een bizar lange en mellow golf liep.

imsouane surfDe surfers kwamen. De ondernemers volgden. En er nu staan er al tientallen nieuwe surf houses, hostels en hotels.

En de golf is precies zoals deze altijd geweest is. Lang en mellow.

“It is also a blast on a log or fish, even for experienced surfers (just try to get there before the surf schools). Arguably the longest wave in Morocco.”

From: Magicseaweed (now known as Surfline.com)

Nieuws!

Voordat we verder praten over de surfmogelijkheden en suggesties doen voor accommodaties, er is nieuws over Imsouane. Ontdek het hier.

De surf spots bij Imsouane

  • The Bay
  • De katedraal

The Bay

Die lange golf waar we het over staat plaatselijk bekend als The Bay en biedt honderden meters surfplezier in de belangrijkste baai van dit dorp.

surfen in marokkoLongboarders halen hier hun hart op. Maar op je shortboard kan je ook los op deze speelse golf.

Dit is de break die je ziet op alle advertenties van al die Imsouane surf camp scholen en wat al niet meer. Een klassieke Marokkaanse point break, met een startzone aan het einde van de belangrijkste landtong. Dat betekent een gemakkelijke (lees: vrijwel geen) peddel naar buiten, waarbij je gewoon over een paar rotsen in de buurt van het dorp moet springen.

De golven zijn op hun best wanneer de borst tot overhead op lange periodes. Dat komt vaak voor in de winter. De truc is om de sweet spot te vinden en de pocket te cruisen. Op grotere dagen bouwt de golf als een kleine muur op en kan je deze golf behoorlijk rippen. Shortboarders domineren dan de line-up.

De Katedraal

Aan de andere kant van The Bay vind je de Kathedraal. Daar vind je het rif en allerlei pieken met zandbodem die vooral in de winter voor barrels kunnen zorgen.

Deze golven zijn meestal sneller en minder vergevingsgezind dan hun zachte tegenhanger aan de andere kant van de stad. Onder water is een mix van rots en zand, maar er is ook een snel rif dat tijdens grote winterse deining voor barrels kan zorgen.

Op zoek naar accommodatie in Imsouane? Bekijk hier de opties.

Surf voorspelling voor The Bay, Imsouane

Zal het er zo uitzien? Wel als je 1 volle of 2 volle blauwe sterren in de forecast ziet.

surfen marokko imsouane