Het kustdorp Imsouane, gelegen 100 kilometer ten noorden van Agadir in Marokko, is een paradijs voor surfers en digitale nomaden. Al eerder meldden we, dat volgens plannen van het Marokkaanse Ministerie van Toerisme het dorp een enorme transformatie zal ondergaan. Op deze reconstructie van Imsouane, is zeer verontwaardigd gereageerd (zie eerder bericht: Imsouane in Crisis).

Wat is het plan voor Imsouane?

We volgen de ontwikkelingen zo goed mogelijk. Wat we weten is dat het om een gebied van 18 hectare gaat. Zie ook deze tekening:

imsouane plannen

Dit omvat:

  • 79.259,27 vierkante meter voor accommodaties zoals hotels en campings,
  • 13.987,04 vierkante meter voor culturele en sportfaciliteiten,
  • 13.377,56 vierkante meter voor eet- en amusementsopties,
  • en 747,03 vierkante meter voor commerciële activiteiten.

Ongeveer 30% van het gebied wordt gebruikt voor wegen en 7% voor groene zones. En het totale budget voor dit project bedraagt ongeveer 5 miljoen euro.

Het ontwerp van het project zou zijn geïnspireerd door duurzame architectuur, met een nadruk op het gebruik van hout en donkere stenen, grote ramen en verbonden wandelpaden. Voor de hotelgedeelten zijn de ideeën overgenomen uit Turkije en Jordanië.

Check deze mock-ups:

plannen imsouane 2

Bron: tuttologicsurf.it

Eén van de belangrijkste vragen is én blijft wat ons betreft; wat betekent dit voor de lokale bevolking van Imsouane? Niet voor niets is een Go Fund Me op gericht om de locals te ondersteunen.

Check de GoFundMe-pagina.

Vorig artikelImsouane in crisis: verontwaardiging over sloop voor luxe resort
Volgend artikelWaar kan je het beste surfen in Mei?
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.