Surfen in Mei

In de maand Mei zijn er in veel Europese landen geweldige golven te vinden in combinatie met mooi weer. Zomerweer zelfs als je wilt.

Maar waar?

We helpen je een handje.

Hieronder vind je tips van landen en surf spots waar je in mei normaal gesproken lekker weer vindt in combinatie met goede golven. Locaties die vanuit Nederland goed bereikbaar zijn.

Nederland

Surfen in Nederland?

Ja, het is mogelijk.

rapa nui bloemendaal 04In mei kun je af en toe wat beweging vinden in de Noordzee; de “Northsea Juice”. Scheveningen is dé Nederlandse surfstad. Je vindt hier een geweldige surfscene, inclusief surfers die in hun wetsuit van huis naar het strand fietsen met hun board in de hand. Maar ook Wijk aan Zee, Hoek van Holland en Domburg zijn goede surfspots. Maar zowel in Scheveningen (bij de Haven) als in Wijk (bij de pier) vind je ook voldoende surfscholen en -shops om spullen te huren of les te nemen. Sowieso vind je hier doorgaans de beste golven.

Check meer over surfen in Nederland.

En ben je benieuwd of het lekker surfweer wordt, check dan:

Frankrijk in Mei

Keurige lijnen bij SauveterreCheck in mei ook vooral de Vendee. Tussen Bordeaux en Bretagne vind je hier vaker lege beachbreaks en reefbreaks.

Denk aan surf spots als

  • La Sauzaie (rif),
  • Sauveterre (rif/zand),
  • Les Conches (zand) en
  • Le Phare (point break).

Lees hier meer over type golven bij het surfen.

We raden de Vendee aan, omdat het hier al aardig warm kan zijn in mei (20 graden en meer) en het water ook al richting de 15 graden of meer is, dus een 4 mm wetsuit is zeker voldoende. En op warme dagen is 3mm wetsuit ook al te doen.

Natuurlijk is de Zuidwestkust, dus alles tussen Bordeaux en Biarritz ook prima, maar wel drukker in het water.

Meer over

En zoek je nog een surfcamping, checken onze tips voor surfcampings in Franrijk.

Portugal in Mei

tonel surfenDe omgeving van Lissabon is geweldig in mei, met al het juiste zomergevoel overdag. De avonden kunnen nog behoorlijk fris zijn. Natuurlijk kan het nog wel eens iets frisser zijn en is er zelfs af en toe een buitje, maar over het algemeen is het al dik genieten van de zon hier.

Direct ten zuiden van Lissabon vind je de surfspot Costa di Caparica (voor elke surfer) en ten Noorden van Lissabon vind je Ericeira  met een aantal wereldberoemde surfspots daaromheen, zoals Coxos (voor gevorderden) en Ribeira d’Ilhas (voor intermediates tot gevorderden) vind je golven. En er zijn veel mooie stranden en surfplekken daartussen.

Een absolute aanrader om te zitten is in het surfdorpje Ericeira. Dichtbij Lissabon dus. En zelfs op loopafstand van de diverse top surf spots. Tip: huur een auto om makkelijk bij de diverse surfspots te komen.

Meer over surfen in Portugal (inclusief tips voor accommodaties).

Surfen in Spanje in Mei

San Vicente de la Barquera
San Vicente de la Barquera

En om het af te sluiten, willen we graag het surfen in Spanje onder de aandacht brengen. Zowel Noord Spanje als Fuerteventura.

Die laatste, Fuerte, is ook een fantastische winterbestemming, maar nu is het daar doorgaans echt steady zomerweer en zijn de dikste swells nauwelijks meer te bekennen. Dus voor de gemiddelde surfer nog lekkerder.

En Noord Spanje is in de herfst en in het voorjaar sowieso fantastisch. Onze favoriete bestemming; San Vicente de la Barquera (Sanvi.

Sanvi is een surf spots op een kleine anderhalf uur rijden van Bilbao, waar je makkelijk naar toe vliegt met bijvoorbeeld Vueling. Sanvi ligt prachtig met de Picos de Europa op de achtergrond. Vaak in mei met nog sneeuw op de pieken. Wat vanuit de line-up een geweldig beeld geeft. Een hele dikke aanrader dus.

Meer surfspots ontdekken? Check dan ook: 6 toffe surfspots in Noord Spanje

Vorig artikelComplete wintersportervaring in Arosa-Lenzerheide
Volgend artikelNaked Optics Goggle Review The Nova
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.