Siesta Campers: VW campers in oude stijl

Voor wie lekker mobiel wil zijn, de warmte zoekt en wil surfen, hebben we een uitgelezen tip: boek een camper van Siesta Campers in de Algarve, Portugal.

Campers huren in de Algarve

Een Engels stel verhuurt al jaren zelf opgeknapte vintage VW busjes. Je weet wel, die surfbusjes uit de jaren 70. Het stel heeft enorm veel liefde voor deze campers en dat merk je. Vriendelijke service en goed onderhouden T2 tot T6 Volkswagen campers.

De campers zijn super netjes en rijden als een zonnetje. Je kan er heerlijk mee door de Algarve touren en camperen bij de mooie surfspots. Veel beter krijg je het niet in Portugal.

Sinds kort verhuren ze ook de nieuwste VW campers voor als je wat meer ruimte en luxe wilt.

Wil je meer informatie, neem dat contact met ons op. Of kijk op de website van Siesta Campers.

Alle vrijheid in de Algarve

siesta campers

Campers van Siesta Campers voor iedereen

De campers zijn geschikt voor iedereen die vrij wilt zijn. Met Boardshortz.nl zijn we nu 2 keer in verschillende samenstelling op pad geweest met een camper van Siesta Campers. Met Martha en met Minty Rio. Als koppel. En als gezin van 4.

Martha

marta siesta campers

Minty Rio

minty rio

4 leuke stranden en surfspots

In de Algarve heb je zoveel mooie stranden en surfspots, maar hier toch een paar op een rij.

 • Zavial. Met om de hoek Ingrina (gezellig restaurantje). Knus strandje. Een van de spots in het zuiden, die het het vaakst golven heeft.
 • Loulé Velho. Zicht op zee, voeten in het zand, onder onze geliefde parasoldennen, en slechts 30 minuten van de luchthaven.
 • Amado. Een heerlijk strandje aan de westkust met grote parkeerplaats voor campers direct aan het strand. Goede sfeer. Surfschool aanwezig.
 • Beliche. Een idyllisch strandje vlakbij Sagres. Rondom Sagres zijn meerdere surfspots. Maar Beliche met haar grotten is heerlijke beschut en erg mooi.

Beliche

beliche

Amado

amado algarve

Zavial

zavial surf

9 tips voor camper huren Algarve

 1. Bereid je voor dat de camper je direct rust geeft. Je kan niet harder rijden dan 80 km/uur op de snelweg. Iedereen haalt je in. Take it easy.
 2. ‘s Avonds kun je makkelijk je surfboard onder je busje stallen.
 3. Advies is om zeker geen grote reiskoffers mee te nemen. Hou vliegtuig cabine grootte als maximum maat aan. Wel handig om bv in een reis trolley spullen op te ruimen.
 4. Onze surfplanken (max 7’10) pasten net in Minty Rio. In andere busjes kan zou dit wel eens anders kunnen zijn. Informeer je goed indien je een eigen boards meeneemt.
 5. Met een duo boardbag betaal je slechts 1x voor het meenemen van 2 surfplanken. Gooi er je wetsuits, handdoeken en andere zware kleren in. Dit bespaart gewicht en plaats in de bagage.
 6. Boardbags en surfplank bescherming kun je kosteloos achterlaten bij Siesta Campers. Vergeet echter niet te bellen 1 dag voor het inleveren van je bus dat ze deze ook meenemen.
 7. Kleerhangers voor het drogen van je wetsuits is zeer handig, maar geen must. Past ook in je boardbag.
 8. Schoonmaken van de camper kan bij de tankstation bij Faro luchthaven. Echter is het hier vaak druk, en doen de stofzuigers het niet goed. Vind je eerder een carwash, doen!
 9. Indeling van de camper: Overdag werden de kussens opgeruimd in mijn trolley, en kleren in de tassen. Voor lakens heb je plek in de camper zelf.

Direct naar de website van Siesta Campers.

Meer over surfen in Portugal en de Algarve

7 beste Portugese surfspots voor beginners

Leren surfen in je surfvakantie Ga je met vakantie naar Portugal? Dan wist je vast dat je hier heel goed kunt surfen. Portugal is met ondere...

Surfen Algarve Portugal

Surfen Algarve Een surfvakantie in de Algarve is een feest. Portugal is bijna altijd gezegend met goede golven. Met wereldberoemde bestemmingen zoals Supertubos en Ribiera D’Ilhas...

Odeceixe in Portugal. Surfen tussen de hippies!

Oude hippies kom je er nog tegen... Dat schrijven de reisboeken over Odeceixe. Odeceixe is in ieder geval een dorp aan de Portugese kust. En...

Siesta Campers Algarve

Siesta Campers: VW campers in oude stijl Voor wie lekker mobiel wil zijn, de warmte zoekt en wil surfen, hebben we een uitgelezen tip: boek...

Ericeira Surf House

Nieuw Nederlands Surfhuis in Portugal. Ericeira Surf House. Nu is de omgeving van Ericeira al één van onze favoriete regio's in Europa om te surfen. Maar...

Ola Onda Ericeira

Jasper en Darcie zijn in 2016 Ola Onda gestart. Een Guesthouse in Ericeira. Een prachtige plek met heerlijke surfspots in de buurt. Maar niet...