Siesta Campers: VW campers in oude stijl

Voor wie lekker mobiel wil zijn, de warmte zoekt en wil surfen, hebben we een uitgelezen tip: boek een camper van Siesta Campers in de Algarve, Portugal.

Campers huren in de Algarve

Een Engels stel verhuurt al jaren zelf opgeknapte vintage VW busjes. Je weet wel, die surfbusjes uit de jaren 70. Het stel heeft enorm veel liefde voor deze campers en dat merk je. Vriendelijke service en goed onderhouden T2 tot T6 Volkswagen campers.

De campers zijn super netjes en rijden als een zonnetje. Je kan er heerlijk mee door de Algarve touren en camperen bij de mooie surfspots. Veel beter krijg je het niet in Portugal.

Sinds kort verhuren ze ook de nieuwste VW campers voor als je wat meer ruimte en luxe wilt.

Wil je meer informatie, neem dat contact met ons op. Of kijk op de website van Siesta Campers.

Alle vrijheid in de Algarve

siesta campers

Campers van Siesta Campers voor iedereen

De campers zijn geschikt voor iedereen die vrij wilt zijn. Met Boardshortz.nl zijn we nu 2 keer in verschillende samenstelling op pad geweest met een camper van Siesta Campers. Met Martha en met Minty Rio. Als koppel. En als gezin van 4.

Martha

marta siesta campers

Minty Rio

minty rio

4 leuke stranden en surfspots

In de Algarve heb je zoveel mooie stranden en surfspots, maar hier toch een paar op een rij.

 • Zavial. Met om de hoek Ingrina (gezellig restaurantje). Knus strandje. Een van de spots in het zuiden, die het het vaakst golven heeft.
 • Loulé Velho. Zicht op zee, voeten in het zand, onder onze geliefde parasoldennen, en slechts 30 minuten van de luchthaven.
 • Amado. Een heerlijk strandje aan de westkust met grote parkeerplaats voor campers direct aan het strand. Goede sfeer. Surfschool aanwezig.
 • Beliche. Een idyllisch strandje vlakbij Sagres. Rondom Sagres zijn meerdere surfspots. Maar Beliche met haar grotten is heerlijke beschut en erg mooi.

Beliche

beliche

Amado

amado algarve

Zavial

zavial surf

9 tips voor camper huren Algarve

 1. Bereid je voor dat de camper je direct rust geeft. Je kan niet harder rijden dan 80 km/uur op de snelweg. Iedereen haalt je in. Take it easy.
 2. ‘s Avonds kun je makkelijk je surfboard onder je busje stallen.
 3. Advies is om zeker geen grote reiskoffers mee te nemen. Hou vliegtuig cabine grootte als maximum maat aan. Wel handig om bv in een reis trolley spullen op te ruimen.
 4. Onze surfplanken (max 7’10) pasten net in Minty Rio. In andere busjes kan zou dit wel eens anders kunnen zijn. Informeer je goed indien je een eigen boards meeneemt.
 5. Met een duo boardbag betaal je slechts 1x voor het meenemen van 2 surfplanken. Gooi er je wetsuits, handdoeken en andere zware kleren in. Dit bespaart gewicht en plaats in de bagage.
 6. Boardbags en surfplank bescherming kun je kosteloos achterlaten bij Siesta Campers. Vergeet echter niet te bellen 1 dag voor het inleveren van je bus dat ze deze ook meenemen.
 7. Kleerhangers voor het drogen van je wetsuits is zeer handig, maar geen must. Past ook in je boardbag.
 8. Schoonmaken van de camper kan bij de tankstation bij Faro luchthaven. Echter is het hier vaak druk, en doen de stofzuigers het niet goed. Vind je eerder een carwash, doen!
 9. Indeling van de camper: Overdag werden de kussens opgeruimd in mijn trolley, en kleren in de tassen. Voor lakens heb je plek in de camper zelf.

Direct naar de website van Siesta Campers.

Meer over surfen in Portugal en de Algarve

Verdrinken is een bedrieglijk stille gebeurtenis

0
Dit artikel is vertaald met hulp van Marjoleine Roozendaal. Het oorspronkelijke bericht is geschreven door Mario Vittone. Deel het vooral. Ieder haar verdrinken er...

Zeewatertemperatuur Noordzee

0
Temperatuur zeewater Noordzee kan oplopen tot boven de 20 graden! En in de winter dalen tot 3 graden. Op dit moment is het Noordzee water rond...

7 Franse surfspots voor beginnende surfers

1
Begin je met golsurfen en zin in de Franse golven? Ontdek dan hier de beste surfspots van Frankrijk om als beginners lekker te kunnen surfen. Maar ook om progressie te kunnen maken. Lees meer.

Surf campings in Frankrijk

1
Met je tent en surfboard aan de Atlantische kust Het grote campingland voor Nederlanders; Frankrijk. Met onvoorstelbaar veel campings langs de hele kust. En ook zat...

Wetsuit in Nederland? Welke dikte kies je dan wanneer?

0
Welke wetsuit dikte bij welke temperatuur Ontdek op deze pagina De temperatuur tabel en dikte wetsuit Welk wetsuit heb je nu nodig? Tips om een...

7 beste Portugese surfspots voor beginnende surfers

0
Waar kan je als beginnende surfer het beste beste leren surfen in Portugal? Ga je met vakantie om te surfen in Portugal? Dan wist je...
RECENSIES OVERZICHT
Locatie
10
Gastvrijheid
9
Surfmogelijkheden
9
Prijs/kwaliteit
8
Vorig artikelFrankrijk editie van I Love The Seaside
Volgend artikelKorte docu: Chasing the Shot
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.
siesta-campers-hurenEen betere locatie ga je niet krijgen. Met Siesta Campers sta je altijd vooraan op de beste plekken in de Algarve. Wat een vrijheid. De eigenaren staan altijd paraat je te helpen, mocht er wat aan de hand zijn. Het is niet goedkoop. Maar het is het zo waard! Enjoy!