Surfen in Les Landes

Onze favoriete surfregio.

Les Landes is één van de favoriete Franse plekken voor Nederlanders om op vakantie te gaan. Ook om te surfen. Je kent ongetwijfeld de badplaatsen Biscarosse en Mimizan. Maar langs de hele kust vind je leuke dorpjes.

Ontdek ook de volgens surfspots in Les Landes

En beter nog: je vindt in Les Landes vaak fantastische golven, zoals hier in Messanges, net boven Vieux Boucau en net onder Moliets.

Golven in Les Landes

Surfen in Les Landes (Messanges)

Kaart Les Landes

Om gelijk maar even te laten zien over welk gebied in Frankrijk we het hebben, het kaartje:

les landes surfen

Het is een vrij dunbevolt gebied in Frankrijk. Ingeklemd tussen de Gironde en het Baskenland met veel naaldbossen en kleine dorpjes. Maar de line-up is daarentegen dichtbevolkt. Het is namelijk een heerlijke regio om te surfen. Er liggen hier altijd wel goede zandbanken waar de golven mooi op breken. En als je goed zoekt, vind je die ene lege piek. Zoals hieronder, net boven Moliets Plage.

(meer foto’s van de surf in Les Landes vind je onderaan de pagina)

Surfen in Les Landes

Wat ook wel prettig is aan deze regio, is dat wanneer de golven net even te groot worden je het Baskenland in kan duiken om wat beschutting (en relaxtere golven) te vinden.

TIP: Heerlijk surfhuis in het zuiden van Les Landes

Niet voor niets koos Anton Desmedt ervoor om in dit gebied Board ‘n Breakfast te starten. Een heerlijk huis (met zwembad) op loopafstand van de surf.

Check hier de website van Board ‘n Breakfast.

En bekijk dit filmpje. Dan krijg je gelijk een goed beeld van deze regio.

Board ‘n Breakfast ligt in het zuiden van Les Landes, in Labenne. Hier dus:

Vlakbij Biarritz

Het voordeel van deze plek is, dat je ook dichtbij Biarritz bent. De surfhoofdstad van Europa. Leuk om even in de meer flamboyante surfscene te stappen. Dit betekent ook dat je dichtbij het Baskenland bent, wat dan weer extra mooie surfmogelijkheden met zich meebrengt. Hier vind je reef- en pointbreaks. Denk maar eens aan Lafitenia of Guethary.

Het weer in Les Landes

In Les Landes is het al snel lekker warm. Vanaf mei tot en met oktober heb je grote kans voor het zomerse gevoel. In juli en augustus willen de temperaturen ook wel eens oplopen tot ver boven de 30 graden. Voor de golven kan je het beste voor september en oktober kiezen. Zowel buiten als het water is dan nog warm. En er zijn vrijwel altijd golven.

De foto’s van de surf in Les Landes

Bekijk ook andere regio’s in Frankrijk

Lees meer over surfen in Frankrijk