Home » Surfen » Nederland » Wijk aan Zee

Wijk aan Zee surfen

Wijk aan Zee is één van de surf hotspots van Nederland. Samen met Scheveningen. Net als Scheveningen heeft Wijk aan Zee een havenhoofd die er voor zorgt dat je enigszins beschermd kan liggen tegen Zuidwesten winden. En dat de zandbanken wat beter voor de kust liggen, zodat je hier beter golven hebt dan open plekken zoals bijvoorbeeld Zandvoort.

Niet voor niets noemen de locals deze spot ook wel Wijkiki.

Hieronder vind je:

  • de surfvoorspelling voor Wijk aan Zee.
  • En welke surfscholen er zijn.

Check ook de HD Webcam van Wijk aan Zee.

In het kort een overzicht van surfen in Wijk aan Zee

de golven

De golven

Elk getij is hier surfbaar. Opkomend tij het best. De golven zijn voor alle niveau goed te doen. En beter dan in de omgeving. Mede daardoor kan het vrij druk zijn in het water.

Wind

Welke wind?

Een straffe Zuidwester brengt doorgaans prima golven die lekker naar links breken. Maar het beste heb je wind uit het Oosten. Check de rookpluimen van Tata Steel en je ziet direct of de wind gunstig staat.

Waar is het

Waar is het?

In Noord Holland. En omdat het relatief dichtbij Amsterdam, Haarlem en Alkmaar vind je hier veel surfers in het water.

waar slapen

Waar slapen?

Voor Nederlanders misschien niet echt relevant. Maar mocht er een weekend goede swell staan en moet je van ver komen, check dan bijvoorbeeld deze camping vlakbij Wijk aan Zee.

Het surfweer voor Wijk aan Zee

Check de surf voorspelling voor Wijk aan Zee hieronder. Een paar tips om het te lezen:

Hoe lager de de “wind speed”, hoe beter het feitelijk is. Helemaal als de wind uit het Westen of Noorden komt. Mits, er ook golven uit het Westen tot Noorden zijn (“wave direction”), van zeg minimaal 0.7 meter.

Een stevige Zuidwesten wind doet het bij Wijk aan Zee ook niet onverdienstelijk. Wil je meer weten hierover? Kijk dan op de Surfweer pagina.

Zon op, zon onder in Wijk aan Zee

Ook erg handig als je gaat surfen? Vanaf hoe laat is het licht. En hoe laat is het donker. Hieronder zie je dee actuele tijd. Dagelijks nieuw.

Time in Wijk aan Zee:


Surfscholen en surfles Wijk aan Zee

Eén van de bekendste surfscholen (en  surfshop) op Wijk aan Zee is Ozlines. Al sinds 2001 vinden op het strand bij de Noordpier, Wijk aan Zee en met een Australische head coach en eigenaar.

Iets meer naar het Noorden heb je de Hangout. Het is e nieuwste surfschool in Wijk aan Zee. Gelegen bij de Bunker.

Activiteiten

Uitstapjes?

Ja, alle mogelijkheden. Amsterdam ligt dichtbij. Verder kan je bij Wijk aan Zee lekker chillen bij onder andere Timboektoe en Aloha. Toffe strandtenten!

surfen gezin

Familyproof?

Zeker. Er is zelfs een klein speeltuintje. Er staat een skate ramp. En de genoemde strandtenten zijn ook uitstekend om met kinderen heen te gaan.

Andere surfspots?

Binnenkort verschijnen hier meer Nederlandse surf spots.

Voor nu? Check de algemene surfen in Nederland pagina.

Meer over surfen in Nederland