Home » Surfen » Nederland » Wijk aan Zee

Wijk aan Zee surfen

Wijk aan Zee is één van de surf hotspots van Nederland. Samen met Scheveningen. Net als Scheveningen heeft Wijk aan Zee een havenhoofd die er voor zorgt dat je enigszins beschermd kan liggen tegen Zuidwesten winden. En dat de zandbanken wat beter voor de kust liggen, zodat je hier beter golven hebt dan open plekken zoals bijvoorbeeld Zandvoort.

Niet voor niets noemen de locals deze spot ook wel Wijkiki.

Check ook de HD Webcam van Wijk aan Zee.

In het kort een overzicht van surfen in Wijk aan Zee

de golven

De golven

Elk getij is hier surfbaar. Opkomend tij het best. De golven zijn voor alle niveau goed te doen. En beter dan in de omgeving. Mede daardoor kan het vrij druk zijn in het water.

Wind

Welke wind?

Een straffe Zuidwester brengt doorgaans prima golven die lekker naar links breken. Maar het beste heb je wind uit het Oosten. Check de rookpluimen van Tata Steel en je ziet direct of de wind gunstig staat.

Waar is het

Waar is het?

In Noord Holland. En omdat het relatief dichtbij Amsterdam, Haarlem en Alkmaar vind je hier veel surfers in het water.

waar slapen

Waar slapen?

Voor Nederlanders misschien niet echt relevant. Maar mocht er een weekend goede swell staan en moet je van ver komen, check dan bijvoorbeeld deze camping vlakbij Wijk aan Zee.

Het surfweer voor Wijk aan Zee

Activiteiten

Uitstapjes?

Ja, alle mogelijkheden. Amsterdam ligt dichtbij. Verder kan je bij Wijk aan Zee lekker chillen bij onder andere Timboektoe en Aloha. Toffe strandtenten!

surfen gezin

Familyproof?

Zeker. Er is zelfs een klein speeltuintje. Er staat een skate ramp. En de genoemde strandtenten zijn ook uitstekend om met kinderen heen te gaan.

Andere surfspots?

Binnenkort verschijnen hier meer Nederlandse surf spots.

Voor nu? Check de algemene surfen in Nederland pagina.

Meer over surfen in Nederland