Portugal alleen geliefd om de goudgele stranden en de kleurrijke steden?

Think again.

Professionele surfers weten al lang dat er monstergolven voorkomen bij Portugal. Niet voor niks is het wereldrecord op de hoogste golf surfen bij het Portugese stadje Nazaré gezet.

Welke 3 surfhotspots in Portugal je tijdens een zonnige rondreis zeker eens moet bezoeken? Dat vertellen we hieronder.

1. Nazaré

Dit voormalige vissersdorpje mag niet ontbreken in het lijstje van surfplekken in Portugal. Nazaré is gebouwd op een klif waaronder de golven van de Atlantische Oceaan flink tekeer kunnen gaan. De hoogste golf waarop gesurft is? Die was 24 meter! Niet elke dag worden de golven bij Nazaré zo hoog, maar dit is wel een surfhotspot voor gevorderden.

Wordt er storm voorspeld? Dan kun je de klok erop gelijkzetten dat professionals zich verzamelen bij Praia du Norte om te wachten op die ene perfecte golf. Jij kunt vanaf boven toekijken. Of het zelf proberen als je ervaring hebt.

2. Ericeira

Het eerste ‘surfreservaat van Europa’ vind je op een uurtje rijden van hoofdstad Lissabon. Ericiera wordt dan ook gezien als een van de beste surfbestemmingen van Europa. Over een lengte van 8 kilometer liggen hier azuurblauwe baaien, gouden stranden en rotsachtige inhammen verspreid. Voor zowel beginnende surfers als gevorderden is er altijd wel een plek te vinden om de golven van de Atlantische Oceaan te bedwingen.

Aan het eind van de dag kun je bijkomen in het sfeervolle centrum van het vissersplaatsje waar smalle klinkerstraatjes, visrestaurants en kleurrijke kerkjes te vinden zijn. Met een authentieke cataplana en een goed glas wijn is het genieten geblazen.

>> Check ook de Ericeira Surf Gids

3. Matosinhos

Waar de meeste toeristen tijdens een stedentrip Porto in deze kleurrijke stad blijven, raden wij Matosinhos Beach aan. En dat heeft alles te maken met het feit dat dit strand dé surfhotspot van Porto is.

Een stedentripje combineer je hier dan ook gewoon met surfen in Portugal. Op het gouden zandstrand worden iedere dag wel surflessen aangeboden en dit is dan ook de perfecte surfplek voor beginners.

De beste tijd om golven te pakken? Tussen oktober en juni, waarbij in de warmere maanden de golven lager zijn dan in de winter. Gelukkig kun je dankzij de gezellige restaurants aan het strand lekker ontspannen na het surfen. Met natuurlijk een glaasje port. Santé!

Wanneer het beste naar Portugal voor een suftrip?

Welke periode is het beste voor een surftrip naar Portugal?

Check wanneer surfen in Portugal?