In Portugal is het of lente of zomer. En vrijwel altijd ergens een lekkere surf spot te vinden. En het is ook nog eens eenvoudig te bereiken. Zowel Easyjet, KLM, TAP en Transavia vliegen voordelig naar dit heerlijke surfland. Met een beetje geluk zit je er voor een paar tientjes.

Bekijk deze foto’s en krijg (weer) zin in Portugese surfvakantie.

1. Tonel Beach

Tonel ligt bij Sagres en is bekend vanwege de grote rots in zee. Door deze rots vormen zich goede zandbanken rondom de rots. Wel een drukke plek omdat het alle swells wel meekrijgt. En het makkelijk is om er te komen. Hier vind je ook hier en daar een barreltje als je goed oplet.

tonel beach

2. Tonel part 2

Ook dit is Tonel. Rechts naast de rots. In dit geval bij Eb.

tonel

3. Beliche

Beliche is zo mooi. Beschut tegen noorden- en westen winden. Bij Eb komen de grotten bloot te liggen.

beliche

4. Beliche part 2

Heerlijk strand om gewoon even een duik te nemen. Zelfs in de winter.

beliche

5. Zavial

In Zavial breekt een fantastiche rechter. Kan redelijk heftig zijn. Niet voor niets komen ze uit Spanje gereden als het hier aan is. Een knus strandje. Goed om te relaxen.

Meer over Zavial

zavial

6. Zavial Part 2

In het midden van de baai breekt een lekker A frame bij de juiste condities. Een relaxtere golf dan de righthander die rechts in de baai breekt.zavial

7. Barranco

Wat verstopter dan de andere stranden. En niet per sé een super golf omdat hij zelden lang uitlijnt. Maar wel een idyllische locatie. Goed ook als je met je camper in de Algarve bent.

barranco

8. Nog één van Zavial

Een dag in januari. Zon en lekker cleane golven. Heerlijk blauw water. En geel/ roze rotsen. Dat is de Algarve.

zavial

9. Arrifana

Arrifana mag niet ontbreken in dit rijtje. Een mooie baai zoals je ziet. En weinig gebouwen er om heen. Vlakbij Aljezur trouwens. Een authentiek stadje.

arrifana

10. Ericeira

Het enige World Surf Reserve dat we in Europa kennen ligt in Portugal. Beschermd gebied voor surfers. Hoe tof! Een mooie locatie om lange golven te rijden. Kan wel druk zijn in het water.

Meer over Ericeira

ribeira dilhas

11. Pedra Branca

Een onbekend spot voor velen. Niet voor deze surfer. Een gave spot om eens een kijkje te nemen. Doorgaans voor de gemiddelde Nederlander te heftig om te surfen. Maar naast deze spot liggen nog een paar spot die wel toegankelijk zijn.

pedra branca

Ontdek alles over surfen in Portugal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.