Het is zover. RIF10 komt er.

10 jaar geleden startte het project RIF010. Een plan om midden in Rotterdam een golf te laten rollen. Het was best groot nieuws. Toen.

Het project duurde nogal wat jaren, omdat er ook veel weerstand was. En wellicht dat sommigen het project zelfs al vergeten zijn. Maar Initiatiefnemer Edwin van Viegen is er altijd voor blijven vechten.

En nu is het dus zover.

In de zomer van 2024 moet je in Rotterdam kunnen surfen. En hebben dus een nieuwe surf spot in Nederland.

Wat is RIF010?

RIF010 is een watersportcentrum midden in de stad waar mensen kunnen golfsurfen, bodyboarden, kajakken en zelfs scubaduiken: dat RiF010 heet.

Dit is RIF010 in beeld

Om bovenstaande voor elkaar te krijgen, wordt de Steigersgracht afgesloten van de rest van de Rotte en het water gezuiverd. In de gracht komt vervolgens een installatie waarmee kunstmatige golven worden gemaakt.

Waarom heeft RIF010 zo lang geduurd?

Nadat het plan voor RIF010 enthousiast werd gepresenteerd in 2014 was er ook weerstand en tegenslag. Onder andere de omwonenden tekenden bezwaar aan vanwege de mogelijke overlast. Daarna gooide Corona roet in het eten.

Waar komt RIF10?steigersgracht rif010

RIF10 komt achterin de Steigersgracht in Rotterdam.

Daar kunnen straks beginners en kinderen op een kleinere golf de basis leren van golfsurfen. Verderop vliegen de meer gevorderden over de golf.

Dus, in 2024

De verwachting is dat uiterlijk in de zomer van 2024 Nederland een surfspot rijker is. En dat er bij RiF010 gesurft kan worden. Al dit jaar (eind 2022) zou je de eerste tickets kunnen boeken. Check hiervoor de website van RiF010: www.rif010.nl.

Bron: Rijnmond, Havenloods.nl