De Steigersgracht in Rotterdam wordt de komende tijd omgetoverd tot een fantastische surfplek: RiF010.

We hebben hier de laatste status rondom de bouw van deze surfspot samengevat.

Lees het laatste nieuws over Rif010.

RiF010: Bouw van fantastische surfplek goed gestart na jaren van planning

Na jaren van plannen, dromen en ontwerpen is eindelijk de bouw begonnen. Het belooft een fantastische plek te worden voor zowel beginnende als gevorderde surfers, met golven tot wel 1,50 meter hoog.

Voor de bouw van RiF010 zijn er al in 2020 voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals bodemonderzoek en archeologisch onderzoek. Nu is het tijd voor de bouw van de surfplek zelf. De eerste werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op het inrichten van de bouwplaats, zoals het plaatsen van een tijdelijke steiger op palen. In april worden stalen damwanden geplaatst en in mei begint het grondwerk. In juli worden de palen geplaatst en onderwaterbeton aangebracht, waarna de gracht leeggepompt wordt en het rif aangelegd kan worden.

Surfen voor iedereen

RiF010 is straks voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, beginner of pro, iedereen kan er surfen. Er komen twee spots in de Steigersgracht. Aan de westkant van de Steigersgracht, de kant van de Keizerstraat, komt RiF2. Hier is het ondieper en rollen de gebroken golven rustig over het rif. Ideaal om je eerste golf te pakken op een softop-surfboard. Een gebroken golf is langzamer en vergevingsgezinder. Hier kun je je pop-up perfectioneren, zoals surfers het opstaan op het board noemen.

Golven in sets

De golven komen in sets, waarna de golfkamers even stil worden gezet en het water in de gracht tot rust kan komen. Jij krijgt dan de tijd om weer naar je startpunt te peddelen en klaar te gaan liggen voor de volgende golf. Naarmate je beter wordt, kun je dichter bij de ongebroken golf je pop-up gaan oefenen.

Op RiF1 van RiF010 kan je surfen op golven van ongeveer 1 meter 20 hoog op de rustige stand. Deze golven breken niet heel hol en zijn ideaal om te oefenen met het surfen van je eerste ongebroken golf. Er is ook een turbostand beschikbaar waarbij de golven hoger, sneller en holler zijn, wat ideaal is voor gevorderde surfers. Met deze constante en regelmatige golven kan je je surftechniek perfectioneren en misschien zelfs deelnemen aan wereldkampioenschappen, volgens golfontwerper Erik van Ettinger.

En dan moet het er zo uit gaan zien:

SurfCredits claimen?

Zouden we doen. Een SurfCredit is een vooraf geboekte en betaalde tegoedbon. Een SurfCredit kost €50 euro.

Ga naar rif010.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.