Surfpoel in Den Haag

In juni 2018 tekenden 24/7Waves en gebiedsontwikkelaar BPD een intentieovereenkomst voor de huur van de voormalige Reparco-hal op de Haagse Binckhorst. De industriële hal van circa 2400 vierkante meter is bij uitstek geschikt voor de eerste indoor wavepool in Europa. Vanaf eind 2018 zouden de eerste surfbare golven in de SurfPoel rollen. En zou Nederland er weer een surf spot bij hebben.

Het liep wat anders.

Achtergrond over de Surfpoel

Na jaren van onderzoek en technische ontwikkeling, onder andere samen met de TU Delft, heeft 24/7Waves naar eigen zeggen de perfecte indoor-golf ontwikkeld. Dus kon er daadwerkelijk gebouwd worden aan de overdekte trainingslocatie voor surfers op topsportniveau en iedereen die wil leren surfen.

Met 149 golven per uur (!), die 9 seconden duren en in zowel vorm als hoogte aan te passen zijn tot één meter, biedt de SurfPoel dankzij een wereldwijd unieke techniek, de mogelijkheid de perfecte golf te creëren voor ieder niveau.

Het surfweer hoef je dan dus niet meer te volgen.

Impressie van de Surfpoel

SurfPoel 3 SurfPoel

Binckhorst aantrekkelijke plek

Jeroen den Otter, managing director bij 24/7Waves destijds over de Surfpoel: “Bij het zoeken naar een geschikte locatie voor de SurfPoel stond er een aantal eisen op de lijst: voldoende oppervlakte, regio Haaglanden, een goede bereikbaarheid voor zowel openbaar vervoer als auto en een dynamische, ondernemende omgeving. Al deze elementen zijn uiteindelijk teruggevonden in de voormalige Reparco-hal aan de Saturnusstraat op de Binckhorst in Den Haag.

Dat we nu een plek hebben gevonden in Den Haag, de surfstad bij uitstek, is natuurlijk heel mooi.”

Rosalie de Boer, ontwikkelingsmanager bij BPD: “De komst van deze indoor wavepool naar de Binckhorst sluit prachtig aan bij onze ambities om dit voormalige industrieterrein aantrekkelijk te maken voor nieuwe en diverse doelgroepen. Dit noemen we placemaking. 24/7Waves past heel goed bij de andere creatieve en innovatieve ondernemers die hier al gevestigd zijn, zoals bierbrouwerij Kompaan, en de muzikale hotspot Pollux Studio’s.”

Innovatie en vernieuwing

De locatie van gebiedsontwikkelaar BPD wordt beheerd in samenwerking met ANNA Vastgoed & Cultuur. In deze partijen heeft 24/7Waves partners gevonden die open staan voor innovatie en vernieuwing. De hal wordt de komende maanden omgebouwd zodat eind 2018 de eerste golven zullen rollen.

Crowdfunding-campagne 24/7Waves

Om de opening van de SurfPoel te realiseren voerde 24/7Waves een crowdfunding-campagne. Via de crowdfunding kon iedereen die geïnteresseerd is in surfen, ongeacht niveau of leeftijd, exclusief surfuren aanschaffen. De surfuren bieden toegang tot de SurfPoel en zijn enkel via en gedurende de crowdfunding-campagne te verkrijgen op www.247waves.com. Helaas heeft nog niemand er gebruik van kunnen maken.

Anno 2022

Maar nu lijkt er schot in de zaak. Op de Insta van de Surfpoel zie je dat materialen geleverd worden en dat er daadwerkelijk gebouwd wordt.

Wij houden het in ieder geval in de gaten.

Links Surfpoel

Meer informatie over de SurfPoel, crowdfunding, partners BPD Ontwikkeling of ANNA Vastgoed & Cultuur is beschikbaar via de betreffende websites:
www.247waves.com
www.bpd.nl
www.annavastgoedencultuur.nl

Vorig artikelRIF010 komt er
Volgend artikelSurffoto’s 21 januari
Als algemene redactie van een surf- en wintersportwebsite, zijn wij gepassioneerd over het delen van de nieuwste trends, tips en technieken binnen de wereld van surfen en wintersporten. Onze missie is om onze lezers te informeren en inspireren, en hen te helpen bij het ontdekken van nieuwe avonturen op het water en op de bergen. Met een ervaren en enthousiast team van schrijvers, willen wij hoogwaardige en boeiende content leveren, die de passie voor deze sporten laat zien en onze lezers aanzet tot actie in het water of op de bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.