Helikopter op de pisteWie betaalt bij een ongeluk op de piste?

Als je iets wel wilt voorkomen op wintersport, is het wel om in een banaan terecht te komen. Of nog erger. Met de helikopter van de piste opgehaald te moeten worden. Maar het kan gebeuren. En daar moet je voor betalen. Wie betaalt dat? Jij? De verzekering? Dan is het sowieso verstandig om van te voren je verzekering te vergelijken!

Met de helikopter

Het is altijd een indrukwekkend gezicht. Zo’n helikopter landend op een berg. Maar dan is er wel wat aan de hand. Ze rukken niet zomaar uit. Dan is er vaak in ieder geval wat gebroken bij iemand.

Zo’n helikoptervlucht is duur.

De bedragen liggen tussen de drie- en zesduizend euro. Heeft u een reisverzekering? Dan betaalt uw verzekering deze vlucht. Heeft u die niet, dan betaalt u het zelf.

Been gebroken?

Breek je je been? Dan is dit werk voor je zorgverzekering. Maar je zorgverzekering vergoedt alleen de kosten volgens het Nederlandse tarief. En in het buitenland gelden soms hogere tarieven. Dat moet je dan zelf bijbetalen. Neem een reisverzekering met wintersportdekking, dan wordt dit ook betaald.

Reisverzekering verstandig

Ga je op wintersport, dan is een reisverzekering dus absoluut noodzakelijk. En reisverzekering met wintersportdekking. Vanaf 60 euro per jaar heb je deze al voor een gezin. Het vervelende is wel dat reisverzekering nog wel wat uitsluitingen hebben. Maak dus een goede vergelijking bij bijvoorbeeld Loanz.nl. Dat het loont is evident..

Let op. De krokusweken komen er aan.

Maar… De krokusweken staan voor de deur. Volop drukte op de pistes dus. Wees dus alsjeblieft voorzichtig. Dit zijn de weken dat de meeste helikoptervluchten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.