Sam Vermaat. Olympisch kampioen in 2022?

Deze week kwamen we Sam Vermaat tegen. Een sympathieke jongen uit Brabant. En een hele (!) talentvolle. En nog maar 13 (uit 2005). 13!

Surf, kite, wake, skate en snowboarding

Sam surft, kite, wake-, skate en snowboard alsof hij zo geboren is. Werd toen hij heel klein was geïnspireerd door de film Surf’s Up. En is nu één van de grote talenten uit Nederland.

Niet voor niets zit Sam in het Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging. En krijgt hij training van professionals.

Sam won al diverse wedstrijden, zoals in Flims Laax. Hij heeft zijn zinnen gezet om meer te winnen. Zijn ambitie is om tot de beste van de wereld te horen. En in 2022 de gouden Olympische medaille meer naar huis te nemen. En dat zal ook wel lukken als je ziet hij hard hij gaat op de kickers én koel blijft.

Sam’s Favoriete park

Sam’s favoriete snowpark is Indoor Skidome Terneuzen. En Outdoor: Absolut park Flachauwinkl (Oostenrijk). Waarom? Omdat er heel veel verschillende features zijn en super goede schansen.

Tofste trick?

Sam’s tofste trick: backside doublecork 1080 deze staat ook in onderstaand filmpje.

Rol van z’n ouders

M’n ouders brengen me naar mijn trainingen en wedstrijden en zijn mijn fanatiekste supporters. Ze zorgen ervoor, dat ik bijna alle trainingsweken mee kan naar het buitenland, sommige trainingsweken moet ik zelf betalen. Verder helpen ze me met mijn materiaal in orde houden en zorgen ze dat ik gezond eet :)

Sam Vermaat. Onthoud die naam.

Sam Vermaat volgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.