Dichtsbijzijnde skigebieden vanuit Nederland

De gemiddelde skigebieden zijn toch wel minimaal 10 uur rijden voor een doorsnee Nederlander. Sommige skigebieden nog verder. En dat is best een trip voor bijvoorbeeld een weekendsessie in de sneeuw.

koningsleiten

Alle skigebieden binnen 10 uur te bereiken

Maar er zijn ook skigebieden die bínnen de 10 uur te bereiken zijn. Waar doorgaans veel sneeuw valt. En de kans op poederrijden dus groot is.

Zodat je dit soort tripjes krijgt.

5 skigebieden dichtbij

Hieronder 5 tips voor skigebieden die elke jaar een lekkere lading verse sneeuw krijgen. Dichtbij* en sneeuwzeker. En zijn skigebieden in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, te weten:

  1. Flaine in Frankrijk, 998 kilometer
  2. Chatel in Frankrijk, 925 kilometer
  3. Engelberg in Zwitserland, 832 kilometer
  4. Damüls in Oostenrijk, 873 kilometer
  5. St Anton am Arlberg in Oostenrijk, 908 kilometer

En dan nog een bonustip aan het einde van dit artikel. Iets waar je zeker niet gedacht aan zou hebben.

*Dichtbij: we hebben gerekend met het aantal kilometers vanaf Utrecht.

Beste skigebieden Frankrijk dichtbij

Frankrijk is wel één van de lastigste keuzes. Want toch wel 10 uur rijden om in bijvoorbeeld Flaine of in Chatel te komen. Maar dat zijn wel gelijk topgebieden.

Flaine

Afstand vanaf Utrecht 998 kilometer (naar Les Carroz). Samoëns is 1.004 kilometer. Flaine 1.014 kilometer.

Vooral Flaine (skigebied: Grand Massif) is sneeuwzeker. Ook Les Carroz of Samoëns zijn goede startpunten in het skigebied.

Wordt er neerslag vanuit het Westen, Noordwesten of Noorden voorspeld, dan krijgt Flaine vrijwel altijd haar portie verse sneeuw. Het Grand Massif is een groot skigebied met meer dan 200 km aan pists. Je kan er dus goede tochten maken. Een echt goed funpark is er niet. Er zijn wel wat mogelijkheden, maar halen het niet bij de mogelijkheden die je in Portes dus Soleil vindt.

Ontdek leuke accommodaties in Flaine

Chatel

En laat Chatel nu net in Portes du Soleil liggen…

Afstand naar Chatêl is 925 kilometer.

Chatel is redelijk goed aan te rijden. Sowieso onder de 1.000 kilometer. Maar je rijdt er ook eenvoudig heen. Zowel door Frankrijk als door Zwitserland.

Vanuit Chatel kan je naar Avoriaz. Hier liggen mooie kansen voor offpiste avontuur. En er is The Stash. Een piste met natuurlijke obstakels. Bomen om over heen te glijden of overheen te springen. En er zijn meerdere funparken. Waar elk niveau uit de voeten kan.

Ontdek leuke accommodaties in Chatel

Dichtstbijzijnde skigebieden Zwitserland

Engelberg

Engelberg ligt op 832 kilometer rijden.

Je rijdt bijna alleen maar over de snelweg als je naar Engelberg gaat. Daarom is dit dé tip voor Zwitserland.

Engelberg is een sportief en authentiek dorp. De Titlis is de grote trekpleister voor Aziatische toeristen. De Titlis is namelijk de gletscher op ruim 3.000 meter hoogte. De gletscher is niet zo bijzonder, maar wel de lift er naartoe. Die draait rondjes. En geven je een mooi 360 graden panorama. En daar houden die Aziaten blijkbaar wel van. Maar is ook echt heel tof.

titlis engelberg

De Titlis is het vertrekpunt van verschillende lange en uitdagende offpiste runs. En er is ook nog eens een funpark in een ander gedeelte van het skigebied, Jochpass. Zeer volwassen gebied dus. Voor toertochten hoef je er niet naartoe. Daarvoor is het te klein.

Ontdek leuke accommodaties in Engelberg

Skigebieden Oostenrijk dichtbij Nederland

Damüls

De afstand naar Damüls is 873 kilometer.

Damüls is het “sneeuwlog” van Oostenrijk. Dat betekent dat hier veel sneeuw valt. Het gebied dat van alle tips op deze pagina het dichtse bij Nederland ligt na Engelberg.

damuls skipiste

Het skigebied haalt de 2.000 meter hoogte niet eens. Maar toch ligt er elk jaar een rijkelijke hoeveelheid sneeuw. In Damüls is het vaak net iets kouder en het ligt gunstig voor verschillende richtingen van de depressies. Continu aanvoer van sneeuw dus.

Damüls is een kindvriendelijk gebied. Hierdoor vind je er veel gezinnen, die minder snel buiten de pistes gaan. En dus langer onverspoord terrein voor je neus.

Er is ook een  funpark. Het grootste van west Oostenrijk.

ragaz proline damuls

We spraken in 2018 de chef van dit park. Lees meer over dit park.

Bekijk hier onze skigids voor Damüls.

Ontdek leuke accommodaties in Damüls

St. Anton am Arlberg

De rit naar St. Anton vergt 908 kilometer.

St. Anton am Arlberg is makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Het is een zeer uitdagend skigebied.Met onder ander het skigebied Rendl. Waar een paar lekkere kickers staan. Maar waar je vooral heerlijke afdalingen kunt maken over brede (off-) pistes. Het gehele skigebied heeft een rijk aantal ongeprepareerde skiroutes. Dit zijn de rood gestippelde lijnen op de skikaart.

Vanuit St. Anton kan je de bus naar Lech pakken. Hier kan je mooie tochten maken.

Ontdek leuke accommodaties in St. Anton

Bonus tip

Binnen 5 uur vanuit Amsterdam in wintersport paradijs

Wist je dat je in 5 van Amsterdam middenin een skigebied in Noorwegen kunt staan? Bijvoorbeeld in Myrkdalen en in Voss. Je vliegt naar bergen en rijd anderhalf tot 2 uur. En je zit in een witte wereld met glooiende pistes. Perfect voor beginners en intermediates. En flink veel open terrein voor de freeriders. En wist je dat hier gemiddeld 5 tot 6 meter sneeuw ligt.

Open terrein in Voss
Open terrein in Voss

Sneeuwvoorspellingen en sneeuwhoogten

Meer infomatie over in deze gebieden

Wil je meer informatie. Neem dan contact op met de plaatselijke VVV’s. Hieronder de webadressen:

DELEN
Vorig artikelSkitip van de dag
Volgend artikelPoedertrip uit de oude doos
Mijn grote hobby is surfen en snowboarden. En als ik niet in het water of in de sneeuw kan spelen, ontdek ik de grenzen van de digitale marketing wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.