Deze week is de Vendee Pro gestart. Een surfwedstrijd in Frankrijk van de ASP World Tour op circa 8 a 9 uur rijden van Nederland. Veel laaglanders doen er aan mee, zoals Yannick de Jager en Lars Musschoot.vendee pro

De condities zijn een wereld van verschil als je het met vorig jaar vergelijkt. Toen was het zomers. En was er nauwelijks wind. Zie ook deze foto van diezelfde week.

Vorig jaar waren er golven. En die zijn er nu ook. Tot zover de overeenkomst met vorig jaar.

Dit jaar is er volop wind. Onshore zelfs. Dat maakt de golven redelijk ongeorganiseerd. Maar er wordt natuurlijk gewoon volop gesurft!

Live uitzending

Onderaan dit  bericht kan je de live uitzending volgen, als de wedstrijd aan is.

La Sauzaie als centrale locatie

De centrale locatie van de wedstrijd is La Sauzaie. Maar hier wordt nu niet altijd gesurft. Gezien de weersomstandigheden surfen ze nu ook op Les Dunes.

De reden dat er bij Les Dunes wordt gesurft, is dat La Sauzaie alleen surfbaar is rond vloed. Dan breekt er een A-frame golf op het rif. La Sauzaie is een unieke surfspot in Frankrijk. De golven breken hier altijd wat hoger. Het rif stuwt de golven op. En laat de golven in een klassieke A-frame breken. Vaak ook met hier een daar wat tube secties.

Gezien de wind en daarmee redelijk barre omstandigheden kunnen niet alle heats rond vloed gesurft worden. Maar moet er ook met laag water gesurft worden. En dan wordt er dus uitgeweken naar Les Dunes.

Les Dunes

Les Dunes is bekend bij longboarders en Suppers. Het is namelijk een langzame golf. Die nooit hol wordt. Zowel voor beginners, intermediates en dus de longboarders en suppers is dit een ideale locatie.

Bianca Buitendag

Het event startte deze week met de wedstrijd voor de meisjes. In stormachtige omstandigheden wist Bianca Buitendag, een Zuidafrikaanse surfster te winnen.

Hier volg je alles over de wedstrijd.

Maar ook op BoardShortz.nl houden we het in de smiezen natuurlijk!

De live uitzending:

Klik op de Play knop.


PROTEST VENDEE PRO 2012 door vendeepro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.