… en zeker een aanrader als je wilt surfen

We schreven er al eerder over. In Bretagne surfen is een unieke ervaring. In welk seizoen dan ook. Er zijn vrijwel altijd golven, omdat Bretagne tot diep in de oceaan strekt.

Dit jaar waren we er in het allerhoogste seizoen.

De zwarte zaterdag simpel ontweken en op een heerlijke camping genesteld in Pors Peron*. Pors Perwat? Pors Peron is verder niks. Een paar huisjes. Het ligt in het gedeelte dat ze Cap Sizun noemen. En dat is goed nieuws.

*30 euro per nacht voor 4 personen met 1 tent en auto. Inclusief elektriciteit.

Cap Sizun

Pors Peron is een briljante plek als je van natuur houdt! Want dat is er in overvloed in Cap Sizun. En je zit vrij dichtbij een diversiteit van surfspots. Het gebied staat bekend om de baaitjes. Het heldere en ijskoude water. En de prachtige uitzichten.

Hier het eerste bewijs. Het strand op 250 meter van de camping.

Pors Peron plage

Het weer in Bretagne

Het lullige van Bretagne is, dat je er niet per se voor zomerweer (denk aan: 25 plus en zon) heen moet. Als het wel dat zomerweer is, dan is het ook direct tropisch. Maar reken voor het gemak op Hollands weer. Wat wind, wat regen, wat zon. En wat de Bretonse inwoners zeggen: it only rains on fools

Altijd golven

Veel belangrijker is het surfweer. Er zijn altijd golven. En wat een feest is het dan, dat je hier overal beschutting kunt zoeken. Dus met wat kennis, speurwerk of wat geluk surf je op de tofste plekken. En ook in het hoogseizoen is het gewoon nooit druk in het water.

Wel handig om boeken als I Love the Seaside en Stormrider Surf Guide mee te nemen. Of check deze pagina met de Bretonse surfspots met kaart en beschrijving.

En dan. Dan krijg je dit, zoals op een ochtend bij Plovan. Uberclean. Lange lijnen.

plovan plage surf

Of deze middag bij Saint Tugen. Zelfs met crosshore wind weer die lange ritten.

saint tugen golven

Ben je een beginnende surfer of intermediate dan zijn er twee spots waar je het zeker weten naar je zin zult hebben.

Plage du Ris

Plage du Ris Douarnenez

En Penhors. Ook genoemd in het artikel Franse surfspots voor beginners. Hier een local op de rimpels van Penhors.

penhors local

Zoek je wat meer avontuur. Dan raden we je aan om Plage de Millier te checken. Alleen van eb tot midtij. Misschien wel één van de mooiste plekken. Ook om gewoon op een rots te gaan zitten.

plage de millier

Nog een kampeertip

Check deze surf camping in Bretagne. Een heerlijke charmante camping op kleine afstand van een hele rustige surfspot bij Plage de Kermabec. Daar vind je dit soort golven:

surfen bretagne kermabec
Surfen bij Plage de Kermabec

Niet kamperen?

Wil je liever niet kamperen, check dan Surfhouse Bretagne.