Het land waar Nederlandse surfers het meest te vinden zijn. Met de auto de bereiken. Grote diversiteit aan surfspots. Fantastisch mooie natuur. En natuurlijk wijn, baguette, croissant. Heerlijk toch, zo’n surftrip naar Frankrijk.

Bekijk deze foto’s en krijg (weer) zin in Franse surfvakantie. Check hier het surfweer voor Frankrijk.

1. Pors Peron in Bretagne

Diep verscholen in Bretagne ligt Pors Peron. Geen surfbare golf. Tenminste, niet met een surfboard. Wel met je lichaam. Bodysurf hier. En duik de tubes in.

Frankrijk surfen barrel foto

2. Bidart in het Baskenland

Ruim 10 kilometer onder Biarritz vind je een aantal mooie stranden. Die van Bidart bijvoorbeeld. Ook een knus dorpje trouwens. Maar wat hier vooral opvalt is de achtergrond. De voorlopers van de Pyreneeën waar je vanuit de lineup zo op uitkijkt.

surfen frankrijk bidart

3. Guethary in het Baskenland

Onder Bidart ligt het haventje van Guethary. Alleen gebruikt door lokale vissers en door surfers om uit te peddelen. Een forse peddel naar een mooie surfspot: Avalanche. Van de kant lijkt het hier altijd een stuk kleiner. Dus wees voorbereid. Maar de kant biedt een mooi uitzicht op deze indrukwekkende golf.

foto surfen guethary

4. Pointe de Millier in Bretagne

Een plek die wat lastig is om te komen. Dus geen crowds! Het is even lopen langs de kust en klauteren naar beneden, maar dan sta je wel op één van de mooiste stranden. Overigens alleen tussen Eb en Midtij. Met vloed is er overal zeewater.

foto secret spot finistere

5. Secret spot in de Vendee

Een secret spot? Zo te zien niet. Maar wat biedt de Vendee een hoop potentie. Op meerdere plekken liggen hier riffen. Dat is lekker om de golven goed te laten breken, zoals je ziet. En ook nog eens goed bereikbaar vanuit Nederland.

foto surf vendee

6. Guethary in het Baskenland

Toch nog eentje van Guethary. Nu met zicht op het dorpje zelf. En check de surfer die uitpeddelt. Hij heeft nog wel een kwartiertje te gaan.

foto surf view on guethary

7. Seignosse in Les Landes

Net boven Hossegor vind je seignosse. Een stuk rustiger dan Hossegor. En dat zie je op deze foto. Fotocredits: Baptiste Haugomat

france surf

8. Hossegor

Een klein plaatsje. Maar bruisend. Met de meeste surfshops op de vierkantemeter. Geeft een uniek sfeertje. Surfen is wat je hier ademt. De surfspot is vrij heftig, omdat de golven krachtiger en hoger aan komen rollen dan op de andere surfspots. Dat heeft te maken met de diepte van de oceaan vlak voor Hossegor. In ieder geval de moeite om te bezoeker en de locals en pro’s in actie te zien. Fotocredits: Baptiste Haugomat

hossegor surf

9. Le Porge in de Gironde

Een typisch strandhuisje van de kustwacht. Zo kenmerkend voor dit gebied. Op een uur rijen van Bordeaux. Van hieruit wordt de oceaan in de gaten gehouden. Op de borden vind je de laatste informatie over de temperatuur en de stroming. En de kleur van de vlag geeft aan hoe gevaarlijk het in de zee is. Rood=gevaarlijk, geel=oppassen, groen=veilig.

foto surfen gironde le porge

10. La Terriere in de Vendee

Een van de beachbreaks in de Vendee. Een relatief bekende. Vooral onder Parijzenaars. Ook een vrij snelle golf. En eentje die kan barrelen. La Terriere ligt naast Bud Bud (Les Conches) bij Les Tranche sur Mer. Een vrij toeristisch plaatsje.

foto surfen vendee

11. Cap de l’Homy in Les Landes

Een typisch Frans beeld. Naaktstrand gecombineerd met surfers. Les Landes kenmerkt zich door langgerekte stranden en daarachter naaldbos. Cap de l’Homy is een vrij rustige plek. Weinig vertier in de buurt. Best goed nieuws toch?

foto surfen les landes

12. Saint Tugen in Bretagne

Vlakbij een mini middeleeuws dorpje (Saint Tugen) ligt een strand. Achter de kerk. Een prachtig strand. Hier kan een lefthander lopen zoals op de foto. Maar ook een righthander en een Aframe. Kristalhelder water kenmerkt deze surfspot. Een mustsee.

surf foto bretagne

13. Gwendrez in Bretagne

Ja, we zijn best fan van Bretagne. Ook van de andere regio’s. Maar de combinatie van rotsen, groene heuvels en het blauwe water maakt deze regio erg fotogeniek. Soms heb je hier het idee dat je in de tropen bent.

foto surfen bretagne

Tip! Bekijk ook deze 7 Franse surfspots voor beginners