2 1/2 week golven in De Vendee

Het is altijd gezellig om met het gezin om vakantie te gaan. Elk jaar kiezen we voor een plek op loopafstand van de zee, zodat we tussen het spelen in de zandbak en de fietstochtjes door ook de golven in kunnen duiken. Mits die golven er zijn.

Dit jaar zaten we in het kleine dorpje La Terriere in de Vendee. Vlakbij Tranche sur Mer.

En het was 2 1/2 week elke dag raak.

Omdat het in de eerste week in plaats van lekker nazomeren volop herfst was, hadden we het geluk dat L’Embarcadere zich kon laten zien. Een golf die pal langs de kust loopt. Met name geschikt voor longboarders of andere boards met wat volume, zoals een fish.

Gezellig surfen en wandelen bij L’Embarcadere:

embarcadere

l'embarcadere

La Terriere; surrealistisch

Na die eerste week klaarde het weer wat op. En La Terriere (een paar kilometer zuidelijker dan het bekendere Bud Bud/ Les Conches) liet zich van haar mooie kant zien.

Het voelde eigenlijk vrij surrealistisch. Heerlijk weer, blauw water, mooie ronde kustlijn en nauwelijks surfers in het water. En de surfers die er in lagen waren van een hoog niveau. Ze doken continu in de barrels om vervolgens vette turns te maken.

De ochtenden van La Terriere:

kleine golven la terriere

terriere surfer

barrels la terriere

perfect wave la terriere

Le Phare. Het Noosa van Frankrijk?

Doordat de swell alleen maar krachtiger werd kwam Le Phare (vuurtoren) tot leven. Nu heb ik vaak genoeg surffilmpjes van Noosa (Nieuw Zeeland) gezien, maar ik wist niet dat dit op zo’n korte afstand van Nederland kon. Hele relaxte golven, die 200 tot 300 meter doorlopen. Terugpeddelen hoeft niet. Je loopt gewoon terug om de plek waar je startte er weer in te duiken.

De lange (en relaxte) ritten van Le Phare:

le phare on fire

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.