Wat ons betreft één van de vetste stops van het jaar van de World Surf League, de Jbay Open in Zuid-Afrika’s Jeffrey’s Bay.

Winst naar Filipe Toledo en Lakey Peterson

Filipe Toledo en Lakey Peterson zijn als winnaars uit de bus gekomen in Zuid-Afrika. Hiermee hebben ze een belangrijke stap hebben gezet op weg naar kwalificatie voor de WSL Rip Curl Finals.

Toledo’s overwinning, zijn derde van het jaar en derde op J-Bay, toont zijn dominantie onder de beste surfers ter wereld. Peterson’s overwinning, haar eerste in bijna vier jaar, brengt haar naar nummer 6 op de wereldranglijst met nog één evenement te gaan.

Ethan Ewing en Molly Picklum verzekerden zich van hun plek in de Final 5, samen met Griffin Colapinto en Caroline Marks, dankzij hun sterke prestaties.

Next stop

De komende SHISEIDO Tahiti Pro (natuurlijk ook een hele vette stop van de WSL) zal de laatste kanshebber voor de wereldtitel bepalen. Alle ogen zijn nu gericht op Tahiti om te zien wie de kans grijpt en de felbegeerde plek in de Rip Curl WSL Finals opeist.

Fotoserie

Zie hier het fotoverslag van Maarten van de Velde die Jeffrey Bay goed kent en deze fantastische foto’s maakte.

Check ook vooral Maarten’s Insta. Hier zie je ook hele mooite foto’s van de free surf op Jbay.

jbay open jbay open 1 jbay open 2 jbay open 3 jbay open 4 jbay open 5 jbay open 6 jbay open 7 jbay open 8 jbay open 9 jbay open 10 jbay open 11 jbay open 12