Home » Surfen » Zuid Afrika

Surfen in Zuid-Afrika

Echt te gek: surfen tijdens je rondreis Zuid-Afrika

surfen-zuid-afrika-kommetjieStaat het water jou tot de lippen en ben jij toe aan een echte vakantie? Dan is Zuid-Afrika misschien wel de leukste bestemming voor jou. Zuid-Afrika is een land met een diepe historie, iets waar Nederland nauw betrokken bij was. Dit zie je dan ook op veel plekken nog terug. Zo zijn er heel veel woorden in het Zuid-Afrikaans die direct afgeleid zijn van de Nederlandse betekenis. Maar wist je ook dat Zuid-Afrika bekend staat om iets anders? Het is namelijk een echt surfers walhalla.

Als je het meeste uit jouw vakantie wilt halen dan is het aan te raden om een rondreis door Zuid-Afrika te maken. Op die manier zie je van alles wat, maar kan je ook genieten van de geweldige surf omstandigheden. Wij hebben dan ook een aantal dingen op een rijtje gezet over een vakantie in Zuid-Afrika die handig zijn om te weten, en natuurlijk leuk zijn om te doen:

Wat moet je weten over surfen in Zuid-Afrika?

Er zijn een aantal plekken op de wereld die op surf gebied de status legendarisch hebben gekregen. Een aantal van die plekken zijn te vinden in Zuid-Afrika. Maar niet alleen gevorderden kunnen zich vermaken in dit land, ook beginners kunnen zich goed uit de voeten op hun surfplank op veel plekken in Zuid-Afrika.

Het mooie van dit land is dat het erg gunstig ligt als je kijkt naar de waterstromingen die eromheen liggen. Dit zorgt voor mooie golven die echt ideaal zijn om te surfen. Toch is het belangrijk om te weten dat je zoals in ieder land niet altijd overal kan surfen. Afhankelijk van het seizoen zijn er op sommige plekken juist mindere of juist betere golven. Voor de beste informatie hierover kan je het beste iedere surfspot individuele bekijken.

De gaafste surfspots van Zuid-Afrika

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende plekken in Zuid-Afrika waar je goed kan surfen. Voor de beste informatie kan je het beste alles individueel onderzoeken maar wij willen toch een aantal toffe spots uitlichten. Hierbij verdelen wij dat in gevorderden en beginners locaties.

Perfect voor beginners: Muizenberg

Een erg bekende en toeristische locatie in Zuid-Afrika: Muizenberg. Maar dat is ook om een reden. Deze plek is de perfecte voor beginners dankzij de combinatie van luxe, strand en golven. Alhoewel het hier in de wintermaanden (wanneer de golven het beste zijn op deze locatie) erg druk kan zijn, kan je hier zonder twijfel goed leren surfen. De zee is gematigd en er is weinig onderstroming. Daarnaast zijn er heel veel surfscholen die in meerdere talen zowel in groepen als 1 op 1 les geven.

Let wel op: de prijzen hier liggen dankzij het toerisme wel hoger dan op andere plekken. Als je goedkoper les wilt en genoegen neemt met wat minder luxe dan raden wij minder bekende locaties zoals Coffee Bay aan.

De mooiste golven voor gevorderden: Cave Rock

Voor mensen die zich surfveteranen mogen noemen is er één plek in Zuid-Afrika die je echt moet hebben gezien: Cave Rock. Deze plek met kilometers strand en indrukwekkende golven is zonder twijfel de belangrijkste surfspot van het land.
Dit is dan ook de plek waar ieder jaar de Gunston 500 wordt gehouden, de grootste surf happening van het hele land en natuurlijk internationaal beroemd.

Wat is er nog meer te doen in Zuid-Afrika?

Als je op vakantie of rondreis Zuid-Afrika gaat, dan wil je natuurlijk ook wat van de rest van het land zien. Je kan hier dan ook heel veel doen. Zeker voor mensen die voor het eerst naar Zuid-Afrika gaan is het aan te raden om een groepreis te nemen. Dit type reis gaat reist langs alle belangrijke plekken van het land op los-vaste manier waardoor je een goede balans van bezienswaardigheden en vrije tijd hebt.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika zijn Tafelberg, Robbeneiland en natuurlijk de wijnstreken van Stellenbosch.

Maar waar Zuid-Afrika misschien wel het bekendst om staat is natuurlijk de Big Five.
Op vakantie in Zuid-Afrika mag een safari natuurlijk niet ontbreken. Reizend door de natuur van het land ga je op zoek naar wilde olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden en natuurlijk leeuwen. Een rondreis Zuid-Afrika is niet af zonder een blik te werpen op deze wilde dieren tijdens een Zuid-Afrikaans – Nederlands gesproken safari.