6 Responsesso far.

 1. David Lok zegt:

  Veel wetsuits hebben 2 of 3 verschillende diktes. Is bijvoorbeeld een 5/3 wetsuit ook te gebruiken vanaf dec t/m april?

  • Redactie zegt:

   David, 5/3 is prima voor NL. Als het echt koud is (wind en omstreeks het vriespunt of lager) dan is het lekker een hesje van minimaal 1 mm dik eronder te doen. En let altijd op de naden van je wetsuit. Gestikte naden zijn koudere dan naden die getaped zijn. En wat ook lekker is: een pak met veel stretch. En vergeet de schoentjes, handschoenen en hoodie niet. En je komt de winter wel door!

 2. Stein zegt:

  ik ga binnenkort naar italie om te duiken. het water zal daar rond de 20 graden zijn.
  zelf vindt ik het een beetje zonde om een nieuw wetsuit te kopen voor 6 duiken per jaar. kan ik dit ook gewoon doen met me 7mm wetsuit? zonder dat iedereen me vreemd aankijkt op de boot (is me eerste duikvakantie) (ik ga naar Santa Margherita Ligure van de zomdervakantie)

  • Redactie zegt:

   Hi Stein, gaaf dat je gaat duiken in Italië! Een 7mm pak is voor water van 20 graden warm. Zo warm dat je zelfs kan gaan zweten. En daardoor is het absoluut minder relaxt. Een goed 3 of 4 mm is dan veel lekkerder. Ook al ga je 6 keer per jaar. Met een goed pak doe je meerdere jaren. Dus ik zou je absoluut een dunner pak aanraden.
   Jurjen – Boardshortz.nl

 3. Tim zegt:

  Is een wetsuit van 5/3 mm ook geschikt voor de Atlantische oceaan nabij Bretagne?

 4. Herman zegt:

  Ik snap de grafiek niet. Moet je in juli een pak van 35 mm aan en alees daar buiten een pak van 5 mm.
  Nou heb ik het snel koud, maar 35 mm in de zomer lijkt mij iets te warm.
  Juli en augustus lekker een shorty aan. Daarna lekker gewone steamer en mocht het heel koud worden in de winter dan shorty onder gewoon pak. Kun je heel lang door blijven varen. Afgelopen winter niet gestopt geweest. Uiteraard schoenen, handschoenen en muts op in de winter.

Geef een reactie

Lees vorig bericht:
De topvrouwen in het surfen

Wie zijn de Kelly Slater, de Mick Fanning van het vrouwen surfen?De surfende mannen zijn wel bekend. Maar welke vrouwen...

Sluiten