Een jaar geleden meldden we al dat de Steigersgracht, net achter de Markthal, in Rotterdam omgetoverd zou worden tot fantastische surfplek: RiF010 (zie Bouw RiF010 van start).

rif010 opent bijna
Bouw Rif010

En nu een klein jaar later, staat Rotterdam aan de vooravond om inderdaad dit unieke surfparadijs te onthullen in het stadscentrum. Na tien jaar planning en een investering van meer dan €10 miljoen, hebben ondernemers Edward van Dongen en Edwin van Viegen hun visie tot leven gebracht.

Vanaf juni rollen de golven

En vanaf juni rollen de eerste golven door de Steigersgracht en kun je dus snel surfen in hartje Rotterdam. Het is de eerste wavepool in stad. Wat er dan zo uit gaat zien:

rif010 beeld

RiF010 krijgt twee verschillende surfspots:

  • de Baai is voor beginners,
  • en het Rif is er voor ervaren surfers.

SurfCredits om te kunnen surfen

RiF010 is voor de zomer zelfs  al bijna volgeboekt. Dit is te danken aan de verkoop van SurfCredits, die omgeruild kunnen worden voor bezoeken na de opening. SurfCredits kan je kopen op de site van Rif010. Eén credit kost 50,-.

Reserveren kan nog niet. Je SurfCredit is feitelijk een tegoedbon die je straks kan gebruiken in het boekingssysteem van Rif010. Je wisselt deze in voor een SurfTicket op een tijdstip naar keuze.

Op locatie kunt je straks surfspullen huren. De kosten voor materiaalhuur zijn nog niet bekend. Uiteraard kun je ook les nemen.

Meer dan alleen surfen

Het toffe van Rif010 is dat je er niet alleen terecht kunt voor een surfsessie, maar je kunt er ook kano’s en supboards huren. En ook zelfs een duikles nemen.

Officiële opening op 6 juli

Vanaf juni rollen dus de eerste golven bij RiF010 en de officiële opening vindt plaats op zaterdag 6 juli. Rif10 organiseert dan een internationale surfwedstrijd waar de beste surfers van Nederland en daarbuiten naar de Rotterdamse binnenstad zullen komen.

Nog heel even, en we hebben er een surfspot bij in Nederland!