Home » Narvikfjellet

Narvikfjellet

Narvikfjellet is een skigebied in Noorwegen dat enorm noordelijk gelegen is. Een unieke bestemming voor piste en off-piste skiën met uitzicht over de fjorden. Ook is het een plek waar je prachtig noorderlicht kunt spotten. Narvikfjellet ligt ten noorden van de poolcirkel, met uitzicht op de stad Narvik. In de winter geven de Polar Nights magische momenten op de knisperige verse sneeuw. Je kunt hier van genieten op ski’s, rond het vuur, met sneeuwschoenen of op een sneeuwracer.

Het skigebied is geschikt voor iedereen. Families met kinderen en beginners kunnen profiteren van een aparte kinderskiband. Verder zijn er leuke routes met sprongetjes en elementen die geschikt zijn voor beginners. Voor de actieve en ervaren gasten zijn er de ‘pro-line’ routes en biedt het funpark elementen die een goede dosis adrenaline bieden.

Daarnaast heeft Narvikfjellet een van de grootste hoogteverschillen van Scandinavië en zeer goede omstandigheden voor off-piste skiën. Naast grote delen met geprepareerde pistes, kun je ook echt genieten van eindeloze off-piste mogelijkheden.

Vanuit Nederland naar Narvik kan op verschillende manieren. In alle gevallen moet je wel rekening houden met een flinke reistijd. Vliegen kan alleen met een overstap (bijvoorbeeld via Oslo). Met de boot is ook een optie. Al met al met je wel een dag onderweg om er te komen.

Narvikfjellet is een klein gebied wanneer je het uitdrukt in het aantal van 6 liften en 9 afdalingen. Tegelijkertijd zijn de uitzichten die je hebt ronduit spectaculair. En het is natuurlijk waanzinnig dat je voor je gevoel vanaf ongeveer 1000 meter hoogte zo het fjord in kunt skiën of boarden.

Leer hieronder meer over:

Roadtripverslag Trysil

Narvikflellet in het kort:

 • Wintersporten boven de poolcirkel
 • Grote kans op noorderlicht
 • Eindeloze mogelijkheden voor toerskiën en splitboarden
 • Hoogste punt 1006m
 • Laagste punt 200m

Waarom naar Narvikfjellet?

 • Spectaculaire uitzichten
 • Uitdaging op alle niveau’s: beginner tot expert
 • Sneeuwzeker
 • Veel off-piste
 • Toerskiën naar Beisfjordtöppa (1448)

Waar rekening mee houden?

 • Bier is duur (10,-)
 • Flinke reis om er te komen
 • Beperkt aantal pistekilometers

Skigebied Narvikfjellet

Pistekaart Narvikfjellet

Het weer

Sneeuwhoogte

 

Algemeen

Op de pistekaart hierboven zie je mooi dat het skigebied Narvikfjellet vanuit het dorp Narvik met een gondel bereikbaar is. Het deel van het gebied waar je met skiliften kunt komen is lekker overzichtelijk. Voor je natje en je droogje kun je terecht bij het Narvikfjellet restaurant. Dit ligt boven aan de gondel. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over de fjorden en een deel van de eilanden van Lofoten.

Voor accommodatie kom je terecht in het dorp Narvik. Ski-in – ski-out is op dit moment nog niet mogelijk, maar de verwachting is dat dit binnen enkele jaren wel kan.

Natuurlijk kun je met een gezin en beginnende wintersporters uit de voeten in Narvikfjellet. Maar het gebied is een walhalla voor toerskiërs en splitboarders. Met geringe inspanning bereik je de mooiste poedervelden waar je fantastisch verse sporen kunt zetten.

Meer dan alleen skiën en snowboarden

Je kunt in Narvikfjellet naast (toer)skiën en snow- en splitboarden ook andere toffe activiteiten doen. Voorbeelden hiervan zijn snowracen en sneeuwschoen wandelen. Op piste 13 race je tussen 16.30 en 18.00 met een slee naar beneden. En wanneer je met sneeuwschoenen (de welbekende ‘tennisrackets’) aan de wandel gaat, krijg je uitgebreid te tijd om van de fantastische uitzichten te genieten.

Meer beelden

Verblijf

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor accommodaties aan de piste. En check de goedkope vluchten naar Narvik.

Zoek accommodatie

Accommodatie

Zoek je een accommodatie in Narvikfjellet?

Ontdek dan hier direct de mogelijkheiden

(via Booking.com geselecteerd).

Zoek vluchten

Narvikfjellet video

Impressie Narvikfjellet

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Check ook deze skigebieden in Noorwegen

RECENSIEOVERZICHT
Afstand tot Nederland
7
Sneeuwzekerheid
9,5
Offpiste mogelijkheden
9
Normale piste mogelijkheden
6,5
Authenticiteit
7,5
Apres Ski
7

Meer over wintersport in Noorwegen