Home » Ontdek

Ontdek de gidsen en tips voor de ultieme wintersport

Grasjoch bij de Freda Bahn

Ben je op zoek naar de ultieme wintersportbeleving? Of wil je gewoon genieten van het prachtige berglandschap terwijl je rustig over de pistes glijdt? Wat je ook zoekt, de Alpen bieden ontelbare mogelijkheden voor iedereen die van wintersport houdt.

Ontdek de volgende gidsen en tips voor je volgende wintersport:

Skigebieden dichtbij Nederland

Ontdek de 12 tips voor wintersportgebieden die dichtbij Nederland liggen. Elk met een uniek karakter. En check de bonus tip.

Bekijk hier de beste skigebieden dichtbij Nederland.

Blijf op de hoogte van sneeuwhoogten

De sneeuwhoogte in de Alpen kan sterk variëren, afhankelijk van de regio en het tijdstip van het jaar. Zorg ervoor dat je de sneeuwhoogte checkt voordat je op reis gaat, zodat je je kunt voorbereiden op de beste omstandigheden.

Ontdek hier de actuele sneeuwhoogten.

Kies het beste skigebied voor jou

Er zijn talloze skigebieden in de Alpen om uit te kiezen, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen waar je heen wilt gaan. We hebben een aantal skigebieden voor je geselecteerd op basis van het freeride potentieel, uitstekende pistes, regelmatig sneeuwval, prachtig berglandschap, gezelligheid en snowparken. Bekijk onze top 3:

Zorg ervoor dat je snowboard altijd optimaal presteert met de juiste wax

Om ervoor te zorgen dat je snowboard optimaal presteert, is het belangrijk om het regelmatig te waxen. Dit zorgt ervoor dat het board soepel glijdt over de sneeuw en dat het langer meegaat. Er zijn speciale waxen verkrijgbaar voor verschillende soorten sneeuw en temperaturen, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest voor de omstandigheden waarin je zult skiën.

Meer over waxen van je snowboard

Ontdek de rustige kant van de Alpen met toerskien

Als je op zoek bent naar een rustigere manier om de bergen te verkennen, is toerskien een topoptie. Maak gebruik van speciale uitrusting om te skiën of te snowboarden op afgelegen hellingen, vaak met behulp van klimuitrusting om de top van de berg te bereiken. Het is een geweldige manier om in contact te komen met de natuur en om van het prachtige berglandschap te genieten.

Ontdek alles over Toerskiën.

Ervaar de ultieme wintersportbeleving met heliskien

Heliskien: Dit is zonder twijfel één van de meest spectaculaire manieren om de bergen te verkennen. Stap in een helikopter en vlieg naar afgelegen gebieden om te skiën of te snowboarden op ongerepte hellingen. Het is een unieke manier om de Alpen te ontdekken en het geeft je de kans om gebieden te bezoeken die anders moeilijk of onmogelijk te bereiken zijn.

Ontdek hier alles over Heliskiën

Ontdek alles over lawines

Helaas komen ieder jaar circa 100 mensen om het leven door lawines. Vaak door mensen zelf getriggerd. Wat zijn de oorzaken van een lawine en hoe kun je je overleving vergroten? Onze korte handleiding geeft antwoord op deze vragen en helpt je om veilig te blijven tijdens een lawine.

Ontdek hier meer over lawines.